Dia d’Europa

El dia 9 de maig és el Dia d’Europa i un any més l’hem volgut celebrar a les biblioteques de la província de Barcelona programant sessions de l’espectacle Li deien Kalòpsia amb el qual es volen transmetre els valors constitutius de la Unió Europea com la solidaritat, la diversitat i la tolerància.

Li deien Kalòpsia és un espectacle de petit format, adaptació del conte Kalòpsia, un país no tan diferent, il·lustrat per Sònia González i editat per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, on s’explica la història de la Unió Europea a través de les aventures de la Wabi, habitant d’un planeta molt llunyà, que descobreix com a Europa, una regió del planeta Terra, (no fa tants anys) hi passava el mateix que a Kalòpsia: els seus habitants no sabien conviure; però, a diferència del què succeïa al seu planeta, després de segles de disputes van decidir unir-se per cooperar i viure en pau.

Trobaràs el conte a totes les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de la Xarxa.

. Pots gaudir de l'espectacle preparat per mOn Mas que consisteix en una sessió del conte Li deien Kalòpsia a càrrec dels narradors Blai Senabre, Santi Rovira, Susagna Navó i la pròpia mOn Mas. Es portarà a terme a 20 biblioteques i 1 bibliobusos entre el 27 d’abril i el 14 de juny.

Activitats del Dia d'Europa

L'activitat destacada la portaran a terme quatre professionals diferents. Són aquests : Mon Mas, Susagna Navó, Santi Rovira i Blai Senabre.

A continuació pots veure quin dia la faran a la teva biblioteca més propera:

Pinta Europa : França, Bèlgica i Països Baixos

““
““
““

Un tastet de l'espectacle!!

Eurocontes

No oblidem la diversitat literària del vell continent. Et proposem un recorregut per algunes de les nacions més conegudes i els seus autors destacats.

Viatja per la literatura europea : Eurocontes

Sabies que...

Clica a cada fotografia per a saber més de la Unió Europea, dels personatges més coneguts de Bèlgica, i de la bandera europea

Què és la Unió Europea?

Mira aquest document que podràs consultar a moltes biblioteques:

Què és la Unió Europea? (escrit per Pedro Riera i il·lustrat per El Rubencio)