En construcció!!


 

Listador de contenidos web

 • En Gaël, la Frida, en Saüc, en Leo, l'India, l'Alma, en Nil, l'Elna i la Bruna et volen explicar el viatge de la seva vida. Un viatge apassionant on han hagut de superar molts obstacles! Però han sigut capaços de viure-ho com una aventura que els ha fet més forts i que ha omplert d'orgull els seus amics, la seva família i els seus contrincants!

  Coneixer la discapacitat a través d'una bonica historia real, d'uns personatges entranyables amb valors incalculables. Ells son els protagonistes d'una aventura plena d'emocions. Et faran somriure i t'atraparan per la seva capacitat de lluita i de superació.

  La directora del projecte Únics Cerdanya, equip de bàsquet per a persones amb discapacitat de tota la comarca de la Cerdanya dins del CB Llívia Puigcerdà, presenta un llibre en format de conte que ajunta persones, el món de la diversitat, la iniciació esportiva i el bàsquet. S'hi han novel·lat els personatges, però d'alguna manera es fa èmfasi a la procedència específica dels esportistes i com i perquè es va crear un equip de bàsquet per a persones amb diversitat funcional.

  Alba Olcina: “L’esport sempre ha de ser inclusiu, ja que és una manera de crear una societat igualitària i inclusiva”

   

  Més informació sobre el projecte a Únics Cerdanya

  Recomanat per Bib. Sta. Oliva - Olesa de Montserrat

  13/05/2024
 • Un Bosc dins meu

  Underwood, Deborah

  Barcelona : Libros del Zorro Rojo, setembre de 2021

  El text delicat de Deborah Underwood ens convida a prendre consciència del nostre entorn natural, a no oblidar que la natura sempre ens està esperant , sempre? 
  Aquest llibre és una crida en defensa de la natura, perquè només estimant-la i cuidant-la podrem tornar-hi sempre.

  Acompanyen el text les càlides il·lustracions de Cindy Derby, amb grans pinzellades de color als escenaris, però en canvi fent un dibuix més detallat en els petits personatges , com les marietes, els ocells, els fruits, tot això que la natura ens regala, com petits recordatoris que ens envia el bosc. 

  Amb aquesta obra, Cindy Derby va guanyar la Medalla Caldecott 2021 d’il·lustració.  

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Núria Cañadas Rodríguez de la Biblioteca de Viladecans

  10/05/2024
 • A en Mató li agrada planificar-ho tot; a la Mel no. Ell és previsor; ella s’estima més deixar les coses per a més endavant. Tot i això, la Mel i en Mató són grans amics. Així, quan la Mel es queda sense menjar a l’hivern, en Mató l’ajuda a trobar-ne. En la seva recerca, arribaran al mont Esgarip, que és tan alt que fa molts anys que cap ratolí l’ha pujat.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  10/05/2024
 • Diari d'un gat assassí

  Fine, Anne

  Barcelona : Blackie Books, març de 2021

  Anne Fine ens descobreix què pensen i què fan els gats com en Tuffy. Ell es considera un gat ben normal i corrent, però sembla que els seus amos no acaben d’entendre la seva tossuderia de portar-los, cada dia, una sorpresa a casa… o un bon embolic!
  Com el dia que arrossega el Tambor, el conill dels veïns, fins a la catifa de casa, i esclata el pànic i tot es descontrola. Ara sí que s’ha ficat en un bon embolic… Aconseguiran resoldre entre tots aquest desastre?
   

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Olga Pato de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels

  10/05/2024
 • En Serafí i els seus invents meravellosos

  Fix, Philippe

  Barcelona : Flamboyant, maig del 2019

  En Serafí es va trobar un dia amb el llit que havia estat somniant des de la seva tendra infància: un llit fascinant, enorme, amb baldaquí i decorat amb columnes de fusta tornejada...

  I quina decepció més gran quan, en arribar a casa, va veure que el llit no cabia per la porta!!! Però en Serafí és un somniador que viu als núvols i als núvols no hi ha res impossible…

  De manera que ell i el seu amic, en Llanut, es posen a treballar de valent per convertir un antic casalot en la seva casa dels somnis i poder fer realitat les seves fantasies (siguin aquestes de la mida que siguin!)  

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Olga Pato Núñez de la Bib. Ramón Fernàndez Jurado

  10/05/2024
 • Els Forats de cuc

  Granero, Nono

  Barcelona : Minimini Babulinka, novembre 2021

  Sabeu que hi ha una teoria segons la qual existeixen uns ponts que ens permeten viatjar a través de l’espai i el temps? El talp Tadeu i el talpet Tancred estan a punt de comprovar-ne la certesa en aquesta aventura doncs es veuran immersos en una odissea astronòmica! En Tancred està cansat del món subterrani i vol respirar aire fresquet és per això que estira al seu amic perquè explori el món de colors de la superfície, però un cop fora un imprevist els impedeix tornar a casa i junts han de buscar un nou forat que els condueixi al seu cau.

  Llops famolencs, golfistes apassionats, mòmies egípcies, un diàleg ben divertit i uns dibuixos frescos fan de Els forats de cuc una minijoia per llegir i regalar.

  Esperem que a aquest primer llibre en segueixin moltes més. Un còmic meravellós per als que comenceu a llegir, en lletra de pal.

  Recomanat per Elisabet Marco de la Biblioteca dels Safareigs de Sabadell

  10/05/2024
 • El món del jove Piqo-Piqo és fantasiós i màgic. És el descendent d’una estirp de pirates, ietis, minotaures i altres éssers mitològics valents. La seva illa natal és un oasi increïble on uns diamants enormes brollen del terra com si fossin bolets i les roques estan vives i solen ser juganeres. Avui, com molts altres dies, en Piqo-Piqo s’ha distret perseguint una meravellosa cuca de llum emplomada camí de l’escola. L’accident que provoca la seva arribada a classe acaba amb la paciència del mestre malhumorat que li posa uns deures impossibles per a la pròxima classe de ciències: arrencar-li una dent a un calamar llegendari oriünd de l’altra banda del món. Som-hi, doncs...

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

  10/05/2024

estiu lector


Estiu lector

reduplicar info de la plana / fer dues planes una amb el nom bé i l'altra / activitats posar-les

Aquesta campanya vol incentivar la lectura en temps de vacances, dirigida a infants que hagin fet 3r, 4t i 5è de primària i amb especial èmfasi per aquells que a l’estiu no disposen d’activitats que estimulin els seus aprenentatges durant aquestes vacances.