2015, l'any de les biblioteques

Aquest any les biblioteques estan de celebració!

Ara fa cent anys que es van construir les primeres biblioteques catalanes i durant aquest temps han viscut molts canvis... Fes un viatge en el temps i descobreix quines van ser les primeres biblioteques que es van inaugurar fins arribar a l'actualitat.

Podràs dibuixar la biblioteca del futur i a més felicitar a la teva biblioteca per aquest aniversari tan especial!

També et proposem algunes lectures on la biblioteca és la protagonista. Ara ja no tindran cap misteri per a tu... 

Especial bibliteques dibuixa futur peça 1

Has pensat com seran les biblioteques d'aquí 100 anys? Potser trobem robots i pantalles gegants en comptes de bibliotecaris i prestatgeries o què et semblaria que tinguessin una piscina per llegir a remull...

Fes d'arquitecte i dibuixa com t'imagines que serà la biblioteca del futur. Deixa volar la imaginació!

Trobaràs una fitxa per dibuixar-la al portal Gènius de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona. Un cop tinguis fet el teu dibuix, pots dur-lo a la teva biblioteca i allà el penjarem perquè el vegin els altres nens i nenes. Si ho prefereixes ens el pots enviar escanejat a gsb.web@diba.cat i el publicarem al Gènius.

A continuació trobaràs una galeria d'imatges amb els dibuixos que han fet els usuaris d'algunes biblioteques.

La Mancomunidad

La Mancomunitat

 

            

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha declarat l'any 2015 com a Any de les Biblioteques, coincidint amb el primer centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya

L'any passat es van complir 100 anys de la creació d'aquesta institució. Recuperem la plana especial que es va fer per commemorar aquella data i recordem el vídeo on en Gènius i en Play-me reben l'explicació d'en Bit i la Valentina sobre com va ser aquella institució centenària.

Les biblioteques actuals

La Xarxa de Biblioteques Municipal arriba a moltes de les poblacions del territori. A continuació pots saber on són les més de 200 biblioteques que hi ha a la província de Barcelona i  la ruta dels 9 bibliobusos. Clicant aquest enllaç o les fotografies coneixeràs les biblioteques més modernes.

Article

Sabies que les biblioteques fan 100 anys?
Sabies que les biblioteques fan 100 anys?
Sabies que aquest any les biblioteques estan d'aniversari? Fa 100 anys, que Prat de la Riba (el primer president de la...

Personatge

Aurora Díaz-Plaja
Aurora Díaz-Plaja
Sabies que alguns escriptors i escriptores, abans de dedicar-se a escriure van ser bibliotecaris?. Ho van ser entre...

Imatge

No hay resultados.

Activitats

Pots consultar moltes de les activitats que es fan aquests dies a les biblioteques de la província

Hores del conte, manualitats, tallers, espectacles, exposicions, tot això i molt més per enrecordar que les biblioteques fan 100 anys!!  

Setmana del Llibre

En Gènius i la Valentina van invitar a alguns dels personatges dels contes i dels dibuixos animats al llarg del Dia de les Biblioteques que va haver durant la Setmana del Llibre en Català.