Semana de la Ciencia 2014

De l'11 al 20 de novembre se celebrarà a Catalunya la 21a Setmana de la Ciència. És una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Sota el lema : Viu la ciència! Aquests dies es faran activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… moltes possibilitats per grans i petits.

L'any 2016 ha estat l'any internacional de la cartografia, dels llegums i de l'entesa mundial, són tres temes que poden estar relacionats amb diversos aspectes de la ciència. Per aquest motiu els tres temes centrals d'aquesta Setmana de la Ciència són els llegums, els mapes i la relació global/local.

 

Les biblioteques de la Xarxa estan fent activitats per commemorar aquesta celebració. Aquesta és una petita mostra d'alguns actes que es faran als centres municipals:

Contes matemàtics, a càrrec de la Companyia La Minúscula.

Conte : cuc de sol Història on un cuc vol saber més del sol.

Taller de química on  explorarem els experiments de química de tota la vida.

Qui diu que no t'agraden els llegums! taller per saber més d'aquests aliments. 

  • Per saber més...

Els llegums s'obtenen de l'hort juntament amb moltes fruites i hortalisses. Per saber més dels cultius pots consultar la guia de lectura sobre l'hort i els seus productes feta pels Grups de Treball Gènius  i la plana sobre els horts.

.

 Recordem alguns articles apareguts a diferents sabies que... de setciències que per una banda parlen dels llegums i per altra dels horts i els seus productes.

Horts urbans

 

Llegums

 

Llenties

 

Tomaquets 

L'edició anterior de la Setmana de la Ciència va tractar entre d'altres el tema de la llum, l'any  2014 es va parlar de cristal·lografia. Amb anterioritat es va recordar la figura d'Albert Einstein, mentre que a l'any 2012 es va treballar el tema de l'evolució de les espècies i es va recordar a Charles Darwin. Mira l'apartat de l'especial de la ciència on resumim les  algunes edicions anteriors de la setmana de la ciència.

Vés a la plana principal de l'especial de la ciència

Vés a la plana principal de Gènius