Gènius - Biblioteca Virtual

Detalle de imagen - Gènius

Ruta de navegación

Imagen

Parc Natural del Montseny
Parc Natural del Montseny

Bosc a la tardor

Promedio (0 Votos)

El Parc Natural del Montseny és un parc natural que protegeix part del Massís del Montseny i va ser declarat reserva de Biosfera per la UNESCO l’any 1978. És un dels dotze espais naturals que gestiona la Diputació de Barcelona.

A més d’una extraordinària biodiversitat, el Parc Natural del Montseny acull un patrimoni de gran riquesa, tant en els elements construïts (des de restes del paleolític fins edificis modernistes) com a les tradicions, activitats i manifestacions culturals.

Ocupa una extensió de 30.120 ha distribuïdes entre divuit municipis que pertanyen a tres comarques (Osona, la Selva i el Vallès Oriental). Està constituït per tres conjunts muntanyosos ben diferenciats: el Pla de la Calma (1.344 m); el Turó de l’Home (1.706 m) i les Agudes (1.706 m), i, finalment, el Turó de Matagalls (1.697 m). Aquests tres conjunts estan units entre si per colls.

L’enorme varietat de condicions d’humitat i temperatura fan que hi convisquin tres ecosistemes: mediterrani, atlàntic i eurosiberià. Entre la flora, pinedes i alzinars en les parts baixes i de clima mediterrani i roures, faigs i avets en les parts més altes per damunt dels 1000 metres. Entre la fauna, les espècies típiques del bosc mediterrani com senglars, guineus i genetes i també el tritó del Montseny, l'única espècie endèmica de vertebrat a Catalunya.

Què, us engresqueu a fer excursions per aquest Parc Natural tan proper a Barcelona i amb nombroses rutes de senderisme?

 

 

 
 

 

Fuente: Diputació de Barcelona