Esports aquatics

L'aigua té moltes aplicacions purament d'entreteniment. Un us ornamental i decoratiu el trobem a diari a les nostres places i jardins. La gent disfruta de l'aigua d'una manera recreativa a les platges, rius i llacs.

Per altra banda també trobem molts esports aquàtics siguin com a distracció o d'alta competició.

Ja sigui al mar o a la piscina hi ha una sèrie d'esports aquàtics (individuals o per equips) que intentarem conèixer amb detall.

Buceig : dintre de la vessant esportiva hi trobem des de la mera contemplació dels ambients subaquàtics fins a la pesca submarina, fotografia, vídeo, competicions d'orientació i apnea.

Surf : hi ha curses de navegació amb tot tipus d'embarcacions o vehicles, des de els més lleugers i arriscats com el Kitesurf -on l'esportista llisca sobre l'aigua amb una taula que s'uneix a un estel i el conjunt es propulsa amb el vent- fins els més tècnics com el surf i windsurf (taula i taula amb vela respectivament)

Vela : hi ha curses de navegació amb tot tipus d'embarcacions o vehicles. Les diverses modalitats de les regates de vela utilitzen grans embarcacions.

Mira els contes sobre la platja i l'esport de la vela que han destacat a la Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar:
 
 
 
Són sis contes que podràs trobar a moltes de les biblioteques municipals de la xarxa:
 
 

Sens dubte l'esport aquàtic més conegut és la natació:

  • Natació (article)  La disciplina més tradicional compren les curses en diferents distàncies i estils que es desenvolupen a la primera setmana dels jocs. Ara també hi ha una cursa a mar obert. S'han anat integrant el waterpolo, els salts de palanca i trampolí i més recentment la natació sincronitzada.

Mira l'article del sabies que sobre la natació

I ara et presentem dues autèntiques llegendes de la natació a l'àmbit mundial:

Per últim als rius o canals es fan diversos esports com el rem i el piragüisme o kayak:

Mira aquest vídeo que demostra com als nostres rius s'aprofiten les ràpides corrents d'aigua per baixar a molta velocitat.

 

Vés a l'especial de l'aigua>>

Torna a l'especial de l'estiu