Biografía d'Elmer Bernstein

Vida d'Elmer Bernstein

Elmer Bernstein va ser un compositor nord-americà reconegut per les seves partitures per al cinema. Durant cinc dècades les seves composicions van acompanyar les obres dels grans directors del setè art  (com Vicent Minnelli, Anthony Mann, Otto Preminger, Cecil B. De Mille o John Sturges) I la seva capacitat de creació va  abastar tots els gèneres cinematogràfics ( western, bèl·lic, aventures, musical, comèdia, drama).

Va deixar un llegat de 250 creacions per al cinema i la televisió, entre les quals es troben algunes tan cèlebres com El deu Manaments Els Set Magnífics La gran Evasió o Els Caçafantasmes

Tot i ser una referència indispensable de la història del cinema, no va guanyar més que un premi Oscar (tot i ser nominat 14 vegades), amb la banda sonora de Millie, una noia (1967), també va aconseguir un premi  Emmy, tres premis ASCAP i tres Golden Globes.

Abans iniciar-se  com a compositor de música de cinema, va treballar com a pianista i va escriure música per a serials de ràdio del Cos Aeri de l'Exèrcit dels Estats Units, on va servir durant Segona Guerra Mundial. També va escriure música per a la Banda de la Força Aèria de l'Exèrcit de Glenn Miller.

Al llarg de la seva vida, va desenvolupar diferents càrrecs en associacions de músics (Gremi de Compositors i Lletristes dels Estats Units, Societat de Música Cinematogràfica, l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques), lluitant perquè es reconeguessin el drets intel·lectuals dels compositors  la música que creaven per al cinema i la televisió.

Sabies que:

  • En contra del que moltes vegades s’afirma, Leonard Bernstein (director d’orquestra) i ell no tenen cap relació de parentesc.
  • El 1984 va col·laborar en el videoclip de Michel Jackson Thriller creant la música de terror que acompanya la història de la parella fins que comença la cançó (que és de Rod Temperton)
  • El 1966 va composar música pels programes que National Geographic va emetre a la televisió americana.

Una selección de algunas de sus composiciones : los audios

Et presentem els temes principals d'algunes de les pel·lícules a les que ha posat la música Bernstein : destaquem aquelles que podem veure en família

En las bibliotecas encontrarás : música de película

Moltes pel·lícules recullen la seva música en un disc, aquí tenim alguns dels d'Elmer Bernstein que podràs trobar a les biblioteques: 

Bibliografía de Nueva York

La ciudad de Nueva York

Nova York és una de les ciutats més importants tant del país com del món des del punt de vista econòmic i cultural. La seva activitat en aquests àmbits és tan intensa e incessant que és coneguda com "la ciutat que mai no dorm”.

Té una població molt diversa ja que més d'una tercera part de la població (uns 8 milions)  ha nascut fora de nord-america.Hi conviuen moltes cultures, religions i s'hi parlen moltíssimes llengües, prop de 200 diferents.

També és una de les ciutats més visitades del món, hi podem veure molts monuments, edificis i atraccions turístiques destacades, com l'Estàtua de la Llibertat, l'edifici Chrysler, Times Square o Rockefeller Center; grans zones verdes, com la súper coneguda Central Park; i d’altres llocs emblemàtics com el Pont de Brooklyn o la Quinta Avinguda.

Negocis, finances i cultura són molt presents en el dia a dia d'aquesta ciutat, on s'ofereix un ambient i un estil de vida difícils d'explicar. És bressol de molts moviments culturals nord-americans, com per exemple l'expressionisme abstracte en pintura, el hip hop en música o el renaixement de Harlem en literatura i arts visuals, que és el nom que rep un moviment cultural que va desenvolupar la comunitat afroamericana entre els anys 20 i 30 del segle XX i que va sorgir al barri de Harlem que li dona nom.