El Salón del Manga

 

La 24a edició del Saló Manga se celebrarà entre els dies 1 i 4 de novembre, durant el Pont de Tots els Sants. El nombre d'activitats organitzades i el d'expositors presents tornarà a augmentar, com els últims anys, però la superfície ocupada es manté, encara que distribuïda molt millor.

Es tracta d'un saló dedicat al manga japonès que també inclou tot allò que té relació amb el còmic i amb el país del Japó, d'aquesta manera hi ha espais dedicats a la gastronomia, la música, el cinema, els videojocs i la cultura japonesa.

Aquest és el vídeo de presentació preparat per alumnes de l'escola SOJO.

 

 

Pots recordar les sis últimes edicions comentades al portal Gènius, tantes com anys te el portal:


Sápigues què es el nou... Manga Kids.

És una nova zona nova per aquesta edició. Es tracta d'un nou espai pensat per  nens d'entre 5 i 12 anys que vol acostar-te el manga ja des de els teus primers moments lectors.

Mira la programació dels seus espais més importants. Mira també la seva web pròpia.

Hi ha diferents àrees com el Taller Manga, on pots dibuixar; Mangaplay, dedicat a les manualitats, un altre espai dedicat als esports o la Mangateca, on tindrem contacontes dedicats a l'obra de Isao Takahata, cofundador dels estudis Ghibli i Osamu Tezuka. Explicarem històries centrades en els seus personatges més coneguts. 


Isao Takahata

La mort  aquest any 2018 d’Isao Takahata ha deixat el cinema d'animació orfe d'un dels personatges més influents. Director, productor i guionista japonès de cinema d’animació i cofundador amb Hayao Miyazaki de l’estudi Ghibli, un dels millors estudis d’animació del món. Amb ell va iniciar la seva carrera a Toei Animation amb Hols, el príncep del sol.

És el creador d'un personatge molt conegut : Heidi. Encara que ha fet grans pel·lícules d'animació com el Cuento de la princesa Kaguya i Las Aventuras de Panda y sus amigos.

 


Marta Salmons i el cartell

Marta Salmons és una il·lustradora que reconeix que pràcticament ha assistit a totes les edicions del Saló del Manga.

Ha publicat algunes obres de manga en col·laboració amb diversos autors. Això ho compagina amb el disseny d'aguns videojocs per a una empresa d'aquest sector.

Però la visita a aquesta edició del Saló del Manga serà especial ja que el fet de ser la guanyadora del concurs de cartells implica veure el seu disseny a molts llocs durant aquests dies ja que el seu disseny s'ha convertit en el cartell oficial del Saló. A més hi haurà una exposició de la seva obra.


A continuació et posem alguns exemples de mangas japonesos infantils que apareixen al catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipal. 

 

Naruto. el séptimo Hokage 

La casa del agua

 Jaco : the galactic patrolman
 

One piece

Aquí está nuestro héroe
 

Azumanga daioh


Mira la guia de lectura que hem preparat al Portal Gènius. Per una banda trobaràs els còmics que s’han recomanat durant l'any 2017 al portal Gènius.

A més, si ets un entusiasta del còmic japonès trobaràs totes les recomanacions que s’han fet d’obres d’aquesta temàtica a la secció anomenada : Còmics Manga recomanats. Gaudeix d'aquesta selecció.

Mira els documents més prestats d'aquest trimestre, a l'apartat de còmics veuràs que les primeres posicions estan ocupades per mangas.

Vés a l'apartat de còmic de Gènius.

Vés a Gènius