Alguns reculls

““

Faules d’Isop, il·lustracions Manuela Andreani, Vvkids.

S. VI abans de Crist

Un recull amb algunes de les faules d’Isop més conegudes, destinades als més petits. Petits relats acompanyats de les delicades il·lustracions de Manuela Andreani.

Conte a partir de 9 anys.

> Veure la disponibilitat al catàleg Aladí

 

 

““

Faules d’Isop, adaptades per Elli Woollard, il·lustrades per Marta Altés, Blackie books,

S. VI abans de Crist.

Les faules d’Isop figuren entre els contes morals d’animals més antics que coneixem. En aquest recull,  Elli Woollard les adapta pel públic infantil, jugant amb la sonoritat i amb relats breus. Marta Altés, una de les il·lustradores preferides de la casa, introdueix l’element humorístic i juganer, a través d’imatges acolorides.

Conte a partir de 9 anys.

Veure la disponibilitat al catàleg Aladí

 

““

El llibre de les bèsties de Ramón Llull, adaptació a càrrec de Miquel Desclot i il·lustracions de Perico Pastor. Editorial Proa.

S. XIII.

Faula medieval amb què Llull que satiritza el món dels humans a partir de les lluites entre els animals i, sobretot, de les intrigues de la guineu, per aconseguir el poder. Una bona adaptació d’un dels autors més rellevants de la literatura catalana per a infants i adolescents.

Literatura d'adults

> Veure la disponibilitat al catàleg Aladí

 

 

 

““
““

Les Faules de La Fontaine, il·lustracions de Dedieu, Cruïlla,

S. XVII.

Algunes de les faules més conegudes de La Fontaine en dos volums, escrites en vers i traduïdes per Núria Font, que despleguen cada pàgina com si fossin petits teatrets.

Són dos volums

Conte a partir de 9 anys.

> Veure la disponibilitat al catàleg Aladí (V1)

 > Veure la disponibilitat al catàleg Aladí (V2)

 

““

Faules explicades als infants de Félix María de Samaniego, adaptades per Rosa Navarro Durán, amb il·lustracions de Francesc Rovira, Edebé.

S. XVIII

Félix María Samaniego va llegir molt bé a Fedre i a La Fontaine i va decidir escriure les seves pròpies faules en vers i adaptar-ne d’altres. Aquest és un recull que ens regala algunes de les faules que el van fer famós.

Conte a partir de 9 anys

> Veure la disponibilitat al catàleg Aladí (català)

 > Veure la disponibilitat al catàleg Aladí (castellà)

 

““

99 fábulas fantásticas, de Ambrose Bierce, ilustradas por Carlos Nine ; (selección y traducción de Marcial Souto)

S. XX

Una cuidada i original compilació de 99 faules, sorgides de la ploma afilada de Bierce i interpetades visualment per Nine. Una petita oda a la poètica del fragment i a la crítica més satírica, amb personatges despietats i de tota mena. Per a joves amb ganes d’una lectura crítica i irreverent.

Novel·la per a adults.

 > Veure la disponibilitat al catàleg Aladí

 

 

““

El Libro de oro de las fábulas, ilustraciones de Constanza Bravo (selección y versiones: Verónica Uribe), Ekaré

Un recull amb 20 faules, acompanyades d'un breu comentari sobre Isop i els orígens del gènere faulístic que s'ha difós per tot el món arribant a formar part de la tradició cultural de molts pobles.

Conte a partir d'11 anys.

> Veure la disponibilitat al catàleg Aladí

 

 

 

““

El llibre de les faules, selecció i adaptació d’Albert Jané, il·lustracions d’Emilio Urberuaga, Combel.

A El llibre de les faules, Albert Jané recull 62 relats protagonitzats exclisivament per animals, la major part d’elles provinents de la tradició europea (Isop, Fedre, Ramon Llull i La Fontaine), que destaquen més que pel seu caràcter moral, pel seu interès narratiu. Un conjunt de relats breus que dialoguen amb l’humor dels apunts il·lustrats que Emilio Urberuaga elabora per a cadascuna de les faules.

Conte a partir de 9 anys .

> Veure la disponibilitat al catàleg Aladí (català)

> Veure la disponibilitat al catàleg Aladí (castellà)

 

 

““

El dragón que se comió el sol y otros cuentos de la Baja Casamance, cuentos populares de la Baja Casamance, Libros de las mañlas compañías.

Un recull de contes que parlen de dracs que porten la pluja, de serps que es converteixen en éssers humans, de sirenes que s'oculten en els pantans... Amb ells s'ensenya que qui no té cicatrius és perquè no és humà, que el treball i la cura dels altres sempre té recompensa... Contes que han estat escoltats en la seva pròpia llengua, seleccionats d'entre els més de cent recollits, editats i il·lustrats amb les imatges que han creat els mateixos nens que ens han contat les històries.

No disponible al catàleg Aladí

 

 

““

Los cuentos del erizo y otros cuentos de las mujeres del Sáhara, Libros de las malas compañías.

A la col·lecció Serie negra, l’editora Ana cristina herreros, apassionada coneixedora de la tradició oral d’arreu, recull contes de diferents indrets del cotinent africà. En aquest cas, el treball de camp portat a terme en els campaments saharauis va servir per recollir els contes gairebé oblidats de la boca de les ancianes sahrauís perquè les dones i nenes d'avui sàpiguen d'on vénen i sàpiguen on van. Contes farcits d’animals que imaginen i donen sentit al món.

No disponible al catàleg Aladí

 

 

 

Itinerari proposat per Anna Juan Cantavella

Ves a la plana principal de faules

Ves a la plana principal de l'itinerari