Algunes obres amb animals al llarg del segle XIX

 

““

El libro de la selva, Rudyard Kipling, Edelvives,

1892

Una obra fascinant, inquietant i apassionant que recull els contes del cicle narratiu protagonitzat per Mowgli, la pantera Bagheera, una manada de llops, Baloo l’ós, el tigre Shere Khan i altres animals de la selva. Kipling conta les peripècies del petit Mowgli des de que és adoptat pels llops fins que torna a casa. Un relat d’aventures que reflexiona sobre les lleis humanes i la llei de la selva i que s’obri com una història de creixement d’un infant que ha d’aprendre a fer-se adult en un món complex.

Contes a partir d'11 anys.

> Veure la disponibilitat al catàleg Aladí

 

““

Cuentos completos de Perico el conejo, Beatrix potter, Beascoa,

1893

Potter, una dona que va anar més enllà d’allò que les convencions de l’època li tenien reservat al gènere femení, introdueix amb el protagonista dels seus relats d’animals la idea d’un conillet desobedient i rebel que es pot veure com una crítica sobre el concepte de «bon infant» del moment. Les seves històries mostren animals personificats, amb conductes humanes, que giren al voltant de les ànsies d’aventura i descobriment del petit. 

Contes per a primers lectors.

> Veure la disponibilitat al catàleg Aladí

 

““

Fábula del gato, el espejo y el cuadro, Mark Twain, ilustraciones de Carla Olivé, Gadir,

1875

Twain utilitza els animals per mostrar amb molt d’humor i certa irreverència les virtuts i els defectes dels éssers humans.

Contes a partir de 9 anys.

> Veure la disponibilitat al catàleg Aladí

 

Itinerari proposat per Anna Juan Cantavella

Ves a la plana principal de faules

Ves a la plana principal de l'itinerari