Recomanacions

 • Ratolins i guineus : una amistat d'un altre món

  [Barcelona] : Pack Màgic, [2021]

  En un entorn natural d’aigua i de boscos, deu animalons de diferents espècies neixen, creixen, s’observen i s’empaiten. A l’aigua, un lluç de riu molt menut vol ser gegant, una jove libèl·lula vol aprendre a lluitar i una salamandra té moltes ganes de sortir de l’aigua per descobrir un altre món. A la riba del riu, un castor desitja construir el món a la seva manera mentre que un bitó vol arribar fins a la lluna volant. A dalt dels arbres, un mussol aixeca el vol i es creua amb un ratpenat a qui li agrada molt la música. Quan per fi clareja, uns cabussons emplomallats ballen, un blauet cerca el seu lloc sota el sol i una tortuga viu meravellada per aquest món tan agitat, manté la calma i desafia el pas del temps. Els nostres deu aventurers admiren la bellesa d’aquest món i se senten afortunats de ser-hi. I tots ells, davant de la natura que els envolta exclamen: Bon dia, món!

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  16/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • El Pequeño Nicolás

  Barcelona : Savor, DL 2010

  Del petit Nicolas s'han escrit moltes històries (segur que en trobareu algunes a la vostra biblioteca) i s'ha fet una pel·lícula. Aquesta pel·lícula! Hi surt el Nicolas, és clar, que és un nen molt trapella, i també els seus companys de classe, els professors, els pares... i totes les seves aventures: la representació de final de curs de l'escola, el sopar amb el cap de l'empresa del seu pare. I, és clar, l'aventura més perillosa de totes: l'arribada d'un germanet! 

  Pàgina web oficial del petit Nicolas (en francès)

  Recomanat per Sílvia Fernández Fernández de la Biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat.

  16/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Un Viatge gota a gota

  Mark, Josephine

  Bilbao : Astiberri, abril del 2023

  Per a escapistes a partir de 10 anys 
  Un dia quan la infermera Engràcia està curant el animals del bosc, apareix un caçador que intenta disparar el llop, amb tan mala punteria que fereix el petit conill.  El llop es sent responsable del fràgil conill, que li ha salvat la vida i fugen junts del tossut caçador pel bosc. Aquí comença un viatge inesperat i ple d’aventures dels dos animals que es converteixen en amics. 
  Aquest còmic ha guanyat el premi Max und Moritz al millor còmic infantil al festival d'Erlangen 2022. Té múltiples matisos: és realista i frenètic, i també sensible i divertit. Fa servir un to desenfadat  per tractar sobre les malalties greus.  Ple de suspens i gags, planteja una bonica reflexió sobre la solidaritat i l'amistat.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  16/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Juegos para desarrollar la inteligencia del bebé

  Silberg, Jackie

  Barcelona : Zenith, mayo de 2023

  Recull de 250 jocs que afavoreixen l’aprenentatge, el desenvolupament dels infants de 0 a 12 mesos i fomenten la seva sociabilitat. També milloren les capacitat d’escoltar, parlar i promouen la curiositat.  

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  16/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Matemáticas para padres desesperados

  Ortega, Isabel

  Córdoba : Lea España, abril de 2023

  Els pares i mares que ajuden els seus fills a fer els deures de matemàtiques, es troben amb la dificultat de no saber o no recordar el que van aprendre.
   Aquest llibre vol ser un suport per entendre els conceptes de matemàtiques que fan a l’escola, amb un llenguatge clar i gràfics, a través de trucs i estratègies claus per a fer  fàcil el que sembla difícil. 
  L’autora té una llarga  experiència en didàctica escolar i contagia amb aquest llibre el gust per la ciència i la passió per aprendre. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

  16/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Totes les lactàncies molen

  Serra, Mireia

  Barcelona : Ara Llibres, 2023

  Aquest llibre és  un altaveu de la diversitat de formes de lactància i una crida per reivindicar-les totes. Recull el testimoni de trenta persones que expliquen la seva experiència i, a la vegada, inclou el coneixement de quinze expertes que resolen dubtes i ofereixen algunes claus per ajudar a establir la lactància amb èxit, ja sigui amb el pit, amb llet natural però en diferit o amb llet de fórmula i biberó.
  Un llibre per trencar mites i silencis que convida totes les persones a viure amb plenitud l’alletament. Inclou l’expertesa d’Alba Padró, Inma Marcos, Rosana Boronat, Cris Garaizabal Elizalde, Elena Crespi Asensio, Esther Vivas, Paola Roig, Paula Rodríguez, Hortènsia Vallverdú, Belén Moes, Alba Rosique, Marta Ibarra, Noelia Sánchez, Maria Llavoré, Irene Iglesias i Cris Moe.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  16/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Temps de haikus

  Santaeulàlia, J. N.

  Barcelona : Akiara Books, setembre del 2022

  Aquest llibre és màgic. Per què? Perquè és poesia, a part de tenir unes il·lustracions molt boniques i relacionades amb el text.

  «Temps de Haikus» ens parla de  les 4 estacions de l’any amb haikus. El haiku és d’origen japonès. Són poemes molt curts de tres versos i que normalment parlen de temes relacionats amb la natura o la vida quotidiana que passa en un lloc i en un moment molt concret.   

  La primera estació que ens apareix en el poemari es la tardor. Estem a la tardor i us parlaré dels seus haikus. Què passa primer quan ens adonem que estem a la tardor? Que les fulles cauen, oi? Doncs, així comença el primer haiku. Ens porten al present amb només 10 paraules i tres petits versos. Segueixen haikus sobre el vent, la llum d’octubre, la boira, el canvi de roba,   els dies que  són més curts,  la reflexió i interiorització de les persones, la pluja, la funda nòrdica. .. Us convido  que el llegiu, és molt curtet i es llegeix fàcilment, però, alhora, ens atura i ens fa pensar. Com amb unes simples paraules ens pot arribar tan a dintre nostre?

  Llegiu-lo i  el gaudireu

  Per saber més:

  Mira el vídeo

  Mira el vídeo

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Bib. Central de Terrassa

  18/10/2023
  Mitjana (0 Vots)