Recomanacions

 • Finales de noviembre

  Finales de noviembre

  Jansson, Tove,

  Madrid : Siruela, cop. 2012

  La tardor ha arribat a la vall Mumin i els que van a visitar a la família Mumin ho troben tot molt canviat i diferent de com ho havien imaginat. A més a més, la família no està a casa i tots els que han vingut hauran de fer un esforç per tal de tenir una bona convivència. Entre ells està la Filifjonka, en Hemul, la Mymla, en Onkelskrutt, el petit homsa Toft i en Snusmumrik, que ha fet un llarg camí per arribar a la vall on ha perdut una cosa molt important...

  Primeres pàgines
   

  19/09/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Les Estacions de l'any

  Les Estacions de l'any

  Pittau, Francisco

  Barcelona : Cruïlla, 2011

  Les fruites, les flors, els animals...canvien segons les estacions de l'any, encara que molts infants poden creure que hi ha poques  diferències d'una temporada a una altra.

  Aquest llibre, presentat com un gran quadern de dibuix, ens mostra algunes de les coses que passen a cada estació: l'eruga es transforma en papallona, el pebrot i la síndria estan en el seu millor moment,els tomàquets són vermells i atractius...

  La parella d'il·lustradors formada per Francisco Pittau i Bernadette Gervais han dibuixat amb mola cura i sensibilitat aquest passeig per la natura, mirant a dins i a fora de cada element, gràcies a unes solapes que s'aixequen i permeten veure el pollets dins l'ou, l'interior de les fruites...

  A destacar la precisió i bellesa de les il·lustracions, detallistes i a gran format, algunes de les quals recorden els gravats que antigament il·lustraven els llibres de botànica i zoologia.

  Recomanat per Núria Ventura Bosch de la Gerència de Serveis de Biblioteques.

  19/09/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • L'Illa de l'Abel

  L'Illa de l'Abel

  Steig, William

  Barcelona : Blackie Books, 2018

  L’Abel és un ratolinet amb molta sort: viu en un entorn civilitzat i amb totes les comoditats, i és feliç amb la seva estimada Amanda. Un dia, una tempesta enorme els sorprèn mentre estan de pícnic. Un vent huracanat se l’endú i l’arrossega fins a un indret desconegut. Una illa remota. Un lloc gegant i ple de perills on haurà de construir vaixells, travessar rius, grimpar pels arbres i buscar menjar per sobreviure. Així descobreix l’escorça de bedoll i les tiges de dent de lleó, els seus nous menjars preferits. L’Abel és lluny del món que coneix, en un lloc hostil, on ha de sobreviure tot sol, i només somia amb tornar a casa al costat de la seva Amanda. Però aquest Robinson Crusoe rosegador descobrirà ben aviat els secrets meravellosos de l’illa, i de la vida.

   

  16/09/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • A la tardor

  A la tardor

  Jep i la Rita

  Girona : Global, DL 2012

  Trobaràs un recull de cançons populars catalanes. Noves versions dels clàssics. Aquest volum és el dedicat a la tardor. En Jep i la Rita també canten durant les altres estacions de l'any. Per a més informació consulteu el catàleg de les biblioteques o la seva : web

  16/09/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Hortalisses de temporada

  Hortalisses de temporada

  Corman, Clara

  [Girona] : entreDos, abril 2022

  Presentem dos llibres molt interessants que omplen un buit a les nostres biblioteques. Es tracta de dos imatgiaris documentals que apropen les fruites i les verdures als més petitons: Fruites de temporada i Hortalisses de temporada. 
  Els recomanem a la franja de petits però amb la seguretat que són llibres que tindran un recorregut molt llarg i acompanyaran a les famílies durant diversos anys. 
  Al principi els adults l'explicaran per posar nom a les diferents fruites i verdures, assenyalant amb el dit i repetint el nom en veu alta. I alhora, l'infant podrà manipular la pestanya, forta i senzilla pensada per mans petites. 
  Però a poc a poc les converses es podran enriquir, tot parant més atenció a les pàgines de l'esquerra, on trobem la planta d’on surten aquests fruits i algunes de les seves característiques.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  16/09/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • El lleó i el ocell

  El Lleó i l'ocell

  Dubuc, Marianne

  Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana, DL 2014

  El lleó i l'ocell parla (i dibuixa) sentiments sincers d'amistat, d'una amistat que neix i creix amb petits gestos. 

  Les il·lustracions formen part de la història, i ens expliquen, amb senzillesa, les sensacions i els sentiments que pot provocar el sentiment més universal que hauria d'existir: l'amor (en aquest cas, entre dos amics animals).

  Com va dir un lector després d'acabar-se el llibre... "Uau! en aquest llibre hi ha molts... sentiments" (el lector tenia 8 anys).

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib Can Baratau de Tiana.

  16/09/2022
  Mitjana (0 Vots)