Especial estiu coca de llardons
Si tens 20 minuts i tʻagrada cuinar, et proposem un repte! Series capaç de cuinar una de les coques més famoses de Catalunya? Aprofita que lʻestiu és temps de revetlles i celebracions, per cuinar aquest dolç que, a més, és molt fàcil de fer!
250g de llardons
100g de pinyons
100g d'ametlles tallades
250g sucre
1 ou
PREPARACIÓ
tinguin la mida de la safata del forn.
2.- Escampa els llardons per sobre d’una de les planxes.
3.- Cobreix-ho amb una altra planxa de pasta de full i posa-hi més llardons a sobre.
4.- Posa a sobre la tercera planxa i passa el corró per sobre.
5.- Tanca els voltants de la coca amb els dits.
6.- Bat un ou.
7.- Pinta la coca.
8.- Escampa per sobre les ametlles i els pinyons fins que quedi ben cobert. Posa el
sucre per sobre.
9.- Posa la coca a la safata del forn a temperatura màxima durant 10 minuts o bé
fins que vegis que el sucre s’ha fos.
Descarrega't aquí la imatge de la recepta sencera
Especial estiu coca de Sant Joan
Procediment:
1.- Fes un volcà amb la farina i posa-hi aquests ingredients.
2.- Amassa el volcà amb les mans fins que quedi una textura fina.
3.- Escalfa la mantega i afegeix-la a la massa amb el llevat i continua barrejant.
4.-Quan no s'enganxi al marbre, voldrà dir que ja està a punt. Deixa-la reposar 10 minuts.
5.- Estira la massa amb el corró fins que tingui un centímetre de gruix més o menys.
6.- Bat un ou.
7.- Pinta la massa. I deixa-la reposar 15 minuts.
8.- Unta de mantega la plata de forn i posa la coca.
9.- No t'oblidis de repartir les fruites confitades, els pinyons i el sucre a sobre!
10.- Deixa-la reposar 15 minuts més.
11.- Escalfa el forn a 200ºC i posa-hi la massa durant 15-20 minuts.
Especial estiu coques de xocolata
1 rajola de xocolata de cobertura
80ml de nata per muntar
100gr de pinyons
Una mica de sucre
1 ou
Preparació
2.- Escalfa la nata per muntar amb la xocolata sense deixar de remenar, fins que
estigui ben fosa la barreja.
3.- Estira la planxa de pasta de full sobre la safata del forn (punxa-la perquè no
surtin bombolles).
5.- Posa l’altra planxa de pasta de full sobre la xocolata (recorda’t de punxar la
planxa).
6.- Tanca amb els dits els voltants de la coca.
7.- Bat l’ou i pinta la coca.
8.- Posa els pinyons i el sucre per sobre.
9.- Escalfa el forn a 180ºC, durant 15 minuts o bé fins que estigui ben torradeta fora