Robòtica i construcció

Dintre de la ciència hi ha una vessant on els robots i les màquines tenen la seva importància. Es tracta de la robòtica, que estudia el disseny i construcció de màquines capaces d'exercir tasques que en ocasions poden sustituir a l'home.

Normalment es treballa amb unes eines molt conegudes com són els jocs de construcció per peces, i després intervé un petit procés a través de l'ordinador. Aquests poden fer dues parts diferents del procés, poden fer un primer disseny de la màquina a crear i després poden donar algunes ordres del que farà aquesta.

És a dir d'una manera lúdica pots aprendre diversos aspectes de la ciència i utilitzar-los d'una manera divertida.

Pots gaudir de la tecnologia a través de la robòtica. Qui sap, potser el dia de demà vols ser un enginyer, científic o programador.

Mira aquests documents que parlen dels robots.

Lego : Grandes ideas

 

 

Robótica e inteligencia artificial

 

Construyo robots

 

Proyectos con robots LEGO

 

Construir un robot 

Per tant ja hem vist que la programació i la construcció són dos processos que conviuen per fer possible la robòtica i es relacionen amb l'enginyeria.

Les construccions dels homes necessiten compexos càlculs matemàtics. Els homes fan obres de tot tipus: edificis, transports, màquines...

A continuació et posem dos exemples de grans construccions:

Per un costat, el Canal de Panamà que és un dels projectes de construcció més llarg i costós en la història de la humanitat. Va ser construït en dues etapes: la primera la van iniciar els  francesos (1881-1888), i la van continuar i finalitzar els estadounidencs al 1914. Utilitza un sistema de compartiments amb portes d'entrada i sortida, que reben el nom de rescloses.

 Goethals va ser un oficial de l'exèrcit dels Estats Units, i un enginyer civil, que va passar a la història per haver completat la construcció del Canal de Panamà.

I d'altra banda, les torres de control de trànsit aeri. Són una mena d'oficina d'observació, on es porta la direcció i control de tota l'activitat de l'espai aeri. Les cinc torres de control més altes i impressionants del món es troben a Tailàndia, Malàisia, Estats Units, Japó i la Xina.

 

Per últim t'apropem la figura d'un arquitecte molt especial:

Antoni Gaudí va ser un dels arquitectes més destacats del modernisme, i de més renom a Barcelona. Les seves obres mestres es van succeir una darrera l'altra. Destaquen: el Palau Güell, la Casa Vicens, El Capricho, la cripta de la Sagrada Família, la Torre Bellesguard, l'església de la Colònia Güell, la Casa Batlló, la Pedrera...

Vés a l'especial de la ciència