Detall d’imatge - Gènius

Ruta de navegació

Imatge

Parc Natural del Montseny
Parc Natural del Montseny

Bosc a la tardor

El Parc Natural del Montseny és un parc natural que protegeix part del Massís del Montseny i va ser declarat reserva de Biosfera per la UNESCO l’any 1978. És un dels dotze espais naturals que gestiona la Diputació de Barcelona.

A més d’una extraordinària biodiversitat, el Parc Natural del Montseny acull un patrimoni de gran riquesa, tant en els elements construïts (des de restes del paleolític fins edificis modernistes) com a les tradicions, activitats i manifestacions culturals.

Ocupa una extensió de 30.120 ha distribuïdes entre divuit municipis que pertanyen a tres comarques (Osona, la Selva i el Vallès Oriental). Està constituït per tres conjunts muntanyosos ben diferenciats: el Pla de la Calma (1.344 m); el Turó de l’Home (1.706 m) i les Agudes (1.706 m), i, finalment, el Turó de Matagalls (1.697 m). Aquests tres conjunts estan units entre si per colls.

L’enorme varietat de condicions d’humitat i temperatura fan que hi convisquin tres ecosistemes: mediterrani, atlàntic i eurosiberià. Entre la flora, pinedes i alzinars en les parts baixes i de clima mediterrani i roures, faigs i avets en les parts més altes per damunt dels 1000 metres. Entre la fauna, les espècies típiques del bosc mediterrani com senglars, guineus i genetes i també el tritó del Montseny, l'única espècie endèmica de vertebrat a Catalunya.

Què, us engresqueu a fer excursions per aquest Parc Natural tan proper a Barcelona i amb nombroses rutes de senderisme?

 

 

 
 

 

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació