Reading guide

Guia de lectura Bobobobs Estiu 2023

Guia de lectura Bobobobs Estiu 2023
Guide created by:
  • Badalona. Biblioteca Can Casacuberta
  • Badalona. Biblioteca Llefià - Xavier Soto
  • Badalona. Biblioteca Lloreda
  • Badalona. Biblioteca Pomar
  • Badalona. Biblioteca Sant Roc
  • Sant Adrià de Besòs. Biblioteca Font de la Mina
  • Sant Adrià de Besòs. Biblioteca
  • Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Can Peixauet
  • Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Central
  • Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Singuerlín - Salvador Cabré
  • Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Fondo
  • Badalona. Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

Guia de lectura refrescant per gaudir de l'estiu creada per al grup de treball infantil Bobobobs de les biblioteques del Barcelonès Nord. 

Date created: 13/07/2023

Last updated: 28/07/2023

Novel·la Juvenil


 Els Medina
Els Medina
Santos, Care  
Barcelona : Edebé, febrer 2023

La Care Santos ens endinsa dins la vida familiar dels Medina, als qui tots els tenen respecte perquè formen part d’un clan important. Entre els protagonistes estan: el Nicolás Medina (el Capo), l’Àngel Medina (el seu net preferit i ansiós de fer-se un lloc en la jerarquia familiar) i la germana petita, la Jessica o Jess. I el cosí, el Nico. 

 La Captura
La Captura
Bessa, Mariona  
Barcelona : Barcanova Editorial, novembre de 2022

La Mariona Bessa amb aquest llibre, vol plasmar tot allò que li remou i que com a biòloga, observa i veu com l’afecta el medi ambient. Amb l’Ona, com a protagonista principal, i l’ajuda del Guillem i l’Àlec, vol conscienciar a la societat, de com és pot aconseguir un món millor. Un relat que plasma temes com: la ciència ficció climàtica, els viatges en el temps i el poder de l’amor, entre d’altres.

 Like :
Like :
Pasqual i Escrivà, Gemma  
Barcelona : Barcanova, març de 2020

La Gemma Pasqual, ens endinsa en una història de ciència ficció, una distòpia, on segons els likes què tinguis, aquesta serà la teva posició dins de la societat. I, on els colors permesos només seran: el blau i el blanc. La Kas (La Kassandra), gràcies a un gir inesperat, descobrirà un altre món totalment diferent al viscut fins ara.

 Mis ganas ganan :
Mis ganas ganan :
Huelva, Elena  
Barcelona : Montena, enero de 2022

L’Elena Huelva era una influèncer i activista jove. Va voler fer visible i ajudar a tots aquells que patien la mateixa malaltia que ella, a través de les seves xarxes socials. Va reivindicat la lluita contra el càncer i en concret: el sarcoma d’Ewing. El seu lema era: #misganasganan. Lamentablement, l’Elena va morir als 21 anys, el gener d’enguany. I aquest llibre, queda com a memòria pòstuma.

 Nosotros en la luna
Nosotros en la luna
Kellen, Alice  
Barcelona (España) : Editorial Planeta, enero de 2021

Una vegada més, Alice Kellen sorprèn als lectors, amb una història romàntica. Una novel·la plena de girs inesperats, d’una amistat que perdura en la distància, mitjançant les comunicacions virtuals. Una descripció fresca d’uns personatges, en Rhys i la Ginger, que provoca que acabis endinsant-te de ple a les seves vides, tan llunyana i propera a la vegada.

 Punk 57
Punk 57
Douglas, Penelope  
Barcelona : CrossBooks , julio de 2022

La història d’aquests dos personatges s'inicia per un error. Les seves respectives professores van intentar ajuntar-los perque mantinguessin una correspondència. Una va pensar que el nom de Ryen, pertanyia a un noi. I l’altra, que Misha, era el nom d'una noia. A partir d’aquí, comença una aventura de comunicacions creuades, amb girs inesperats i coincidències de pel mig. 

Back to top