Reading guide

Guia de lectura Bobobobs Estiu 2023

Guia de lectura Bobobobs Estiu 2023
Guide created by:
  • Badalona. Biblioteca Can Casacuberta
  • Badalona. Biblioteca Llefià - Xavier Soto
  • Badalona. Biblioteca Lloreda
  • Badalona. Biblioteca Pomar
  • Badalona. Biblioteca Sant Roc
  • Sant Adrià de Besòs. Biblioteca Font de la Mina
  • Sant Adrià de Besòs. Biblioteca
  • Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Can Peixauet
  • Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Central
  • Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Singuerlín - Salvador Cabré
  • Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Fondo
  • Badalona. Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

Guia de lectura refrescant per gaudir de l'estiu creada per al grup de treball infantil Bobobobs de les biblioteques del Barcelonès Nord. 

Date created: 13/07/2023

Last updated: 28/07/2023

Àlbum il·lustrat


 Adeu Blancaneu
Adeu Blancaneu
Alemagna, Beatrice  
Barcelona : Combel, setembre de 2022

Beatrice Alemagna ens presenta una interpretació molt personal del conte de la Blancaneu des del seu vessant més obscur, el de la reina malvada. En aquesta història, la reina manifesta el dolor que li causa la gelosia que sent per la Blancaneu i també deixa entreveure el seu desig de venjança. El final manté la cruesa del conte original.

 Cues de somnis
Cues de somnis
Sineiro, Rita , Domènech, Laia , Domènech, Laia , Domènech, Laia  
Barcelona : Akiara Books, febrer del 2022

El camp on ens han dut és com una gran ciutat de tendes. Tot és molt lluny, sempre hi ha molta gent a tot arreu i per a qualsevol cosa s'ha de fer una cua molt llarga. El pare no ho sap, però amb el que jo somio de debò, de debò, és amb una cua que ens torni a casa. Un conte sobre la crisi dels refugiats a través dels ulls d'un nen tancat en un camp d'acollida. Inspirat en el petit Alan, que va aparèixer ofegat en una platja de Turquia.

 Els Iris
Els Iris
Besora, Ramon , Celej, Zuzanna , Celej, Zuzanna  
Barcelona : Joventut, juny del 2022

Els iris són uns petits animals nocturns que habiten generalment en comunitat als afores dels pobles d’alta muntanya. El seu cos és allargat, cobert d’un pelatge dens i suau que ofereix distintes tonalitats segons l’edat. Però… què són realment els iris? Un text poètic i evocador que ens anirà posant llum sobre què són els iris, amb les poderoses il·lustracions de Zuzanna Celej.

 Els Pans daurats de la velleta
Els Pans daurats de la velleta
Gozzi, Annamaria , Lòpiz, Violeta , Lòpiz, Violeta , Lòpiz, Violeta  
[Barcelona] : Club Editor, [2022]

Tot està nevat. Una velleta amb cara de follet prepara el pa dolç de Nadal: només ella en coneix la recepta, i cada hivern les criatures celebren les festes a la seva cuina. Però aquest any l'espera una visita inesperada: és la Mort que ha vingut a endur-se-la. La velleta necessita acabar la seva feina i distreu la Mort fent-la servir de tastadora. Per sort, és llaminera: de mica en mica es deixa endolcir. Els pans daurats de la velleta és una faula nadalenca sobre la mort, la tendresa i el plaer de menjar.

 Van Dog
Van Dog
Herba, Gosia , Pasi?ski, Miko?aj , Pasi?ski, Miko?aj  
Barcelona : Editorial Juventud, noviembre de 2022

Van Dog es pintor, i surt de bon matí al camp per a pintar un paisatge. De mica en mica, el prat cobra vida: les formigues van a treballar, els nens juguen a futbol, un llangardaix gegant va de viatge a Toquio, arriben alienígenes... Cada cop hi ha mes soroll i confusió. És difícil treballar, pero Van Dog pinta incansablement. Un deliciós àlbum que combina característiques de l'àlbum il·lustrat, del llibre joc i del comic. Replet de microescenes, ens perdrem en els seus detalls i gaudirem de les seves vibrants il·lustracions. Algunes d'elles varen formar part de l'exhibició de la Fira de Bolonya.

Back to top