El Meu Primer Festival

Estigués molt atent si la teva passió és el cinema perquè un any més arriba...

El Méu Primer Festival és un festival de cinema dirigit als més petits de la casa, nens i nenes d'entre 2 i 12 anys.

Els tres caps de setmana compresos entre els dies 10 i 25 del mes de novembre s'ofereixen diverses pel·lícules, activitats i tallers dirigits a tots els nens interessats, amb explicacions de grans professionals.

Es tracta d'un projecte de Modiband que porta diverses projeccions a set sales de la ciutat de Barcelona. També estarà present en petites mostres a localitats properes com Lloret de Mar, L'Hospitalet de Llobregat, La Garriga, Figueres, Sant Fost de Campsentelles i Vic.

Els films s'adrecen a diferents edats i poden ser de molts tipus, (animació, reals...) i de diverses procedències, europea, nacional... Existeixen dos concursos diferents , a un el guanyador el tria el públic i a l'altra ho fan els espectadors. A  totes les sessions familiars l'espectador emet la seva opinió i també a  les seccions oficials de Competició Internacional els joves espectadors decidiran amb el seu vot el Premi del Públic.

Si t'agrada el cinema pots viure'l d'una manera especial pensa que també hi ha diverses activitats i tallers. Un dels tallers, simfonia corporal, ensenya a fer una pel·lícula amb la tècnica de l'stop-motion. Un altre és un taller de muntage cinematogràfic a partir d’un arxiu d’animacions de tots els temps experimentarem amb l’ordre de les imatges, la música, els efectes sonors i la veu. L´´ultim taller disponible és fica el nas Has tingut mai curiositat per saber com es fan les sèries d’animació? Tens ganes de parlar i opinar sobre sèries catalanes que encara no ha vist ningú? Aquesta és una activitat de testeig de nous projectes, un espai de trobada entre creadors i petits espectadors on descobrir junts aquestes noves sèries i participar de forma lúdica en el seu desenvolupament.

Mira la presentació d'aquesta edició:

 
I per últim podràs comprovar amb aquests sis exemples, com algunes de les millors pel·lícules de dibuixos animats han passat per anteriors edicions d'aquest festival.
 

"La vida de calabacín

 "Gran Prix a la Muntanya dels invents

 "El bosc de Haquivaqui

"Ocells de pas" 

"La sopa de pedres i altres contes capgirats"

"Phantom boy

 
Mira la programació del festival
Mira la web oficial
Ves a Gènius
Vés a la pàgina de música i cinema

El més petit de tots

El Més Petit de Tots és un festival amb espectacles i experiències que s'han pensat per a nens menors de cinc anys. Aquesta edició de l'any 2018 serà la catorzena i se celebrarà seguint aquest lema : L’Art ens alimenta i ens fa créixer!

Durant dues setmanes, entre els dies 10 i 25 de novembre pots trobar una selecció dels millors espectacles musicals, de dansa, de teatre amb llenguatge audiovisual i molts jocs. S'intenten recollir les creacions artístiques de més qualitat que s’estan oferint actualment dins l’escena internacional per als infants de 0 a 5 anys i les seves famílies. D'aquesta manera la meitat són produccions de companyies catalanes però la resta del cartell es completa amb tres conjunts belgues, un francès, un serbi i la resta de països escandinaus ( Finlàndia, Noruega i Dinamarca)

S'ofereixen setze espectacles diferents a escenaris repartits per deu localitats catalanes i una de Castelló. Benicassim, Barcelona (a dos indrets diferents) Tarragona Lleida, Olot, Sabadell, Igualada, Sant Cugat del Vallès, Tordera, Granollers i Viladecans són les poblacions que veuran espectacles d'aquest festival.

Es faran sis tallers dirigits als més petits. Alguns d'ells (concretament quatre) es faran a biblioteques de la Xarxa Municipal. Exactament cinc sessions diferents a equipament de Sabadell i Sant Cugat del Vallès:

  • Taller Movent el cos... obrint el cor : es combinaran posicions acrobàtiques de vol, moviment i jocs. Els nens jugaran amb el seu cos i es coneixeren millor. A més de presentar-se a teatres de Tordera i Granollers hi haurà una sessió a la Biblioteca del Nord de Sabadell el dia 13 de novembre a les 17.30 h. 
  • Amunt, amunt! és un taller que fa possible que tota la família balli aplegada i de manera improvisada. Es presentarà a Olot, al Teatre de les Flors de Barcelona i a la Biblioteca de Ponent de Sabadell el dia 21 de novembre a les 18.30 h.
  • El taller Si jo fos de cera, com seria? que consisteix en l'exploració de les possibilitats de la cera: (superfície, la temperatura, la mal·leabilitat...) no es farà a cap biblioteca de la Xarxa Municipal de Biblioteques.
  • La gallineta cega, que no es farà a cap biblioteca de la Xarxa Municipal de Biblioteques, busca la utilització de tots els sentits per part del nen.

Existeix la possibilitat d'assistir a tallers de formació. A més els últims dies del festival es farà una trobada internacional amb conferències i debats als que poden acudir els espectadors.

A les biblioteques trobaràs contes i històries relacionades amb la dansa, la música, el cos humà, els sentits, amb tot el que es reflecteix als tallers que hem destacat. A continuació tens uns exemples:

"A fer nones

 "Ballant al cel com un estel

 "Anem a dormir

"Què s'amaga dins el cos humà?" 

"Els meus primers instruments"

"Viatge al fons del mar

Una aventura que ja fa més d'una dècada va començar a Sabadell i que ha anat  creixent molt, de manera que arriba a més públic i més llocs, mentre permet participar a més artistes importants. 

Trobaràs més informació a la seva adreça web.

Mira tota la programació.

Ves a la pàgina principal de Gènius

Festivals

Aquests són els festivals ja celebrats durant el mes d'octubre i l'inici del mes de novembre: 

18è Festival Internacional de Pallassos a Cornellà de Llobregat entre els dies 14 i 21 d'octubre de 2018

9è Festival de Narració Oral de Barcelona. Munt de Mots. Entre els dies 15 i 20 d'octubre de 2018

Big Draw celebrat el diumenge 28 d'octubre de 2018

24a edició del Saló del Manga que ha tingut lloc entre l'1 i el 4 de novembre, al Pont de Tots Sants

Setmana de l'Àlbum Il·lustrat entre els dies 5 i 11 de novembre de 2018

 


Ves a Gènius