Guía de lectura
Fira de la llavor tradicional
- Roda de Ter. Biblioteca Bac de Roda
A principis del mes d'abril es celebra a Roda de Ter la Fira de la Llavor. Aquesta fira té com a a objectiu recuperar llavors locals, tradicionals i crear un espai de trobada i intercanvi de productes ecològics i de proximitat. La Biblioteca es suma a aquest esdeveniment amb l'elaboració d'una guia de lectura. Aquesta pretén recollir i referenciar tots aquests materials documentals dels quals disposa, agrupats en les temàtiques següents: agricultura, conserves, cosmètica, cuina, horticultura, llavors, nutrició, plantes medicinals i sobirania alimentària.
Fecha de creación: 14/03/2014
Última actualización: 07/05/2024
Secciones de la guía
Nutrició
Guia molt completa amb instruccions molt detallades que explica com preparar begudes probiòtiques de manera artesanal. També explica els grans beneficis que aporten els probiòtics a la nostra salut.
L’autor, un metge naturista de Barcelona, presenta en aquest llibre totes les qualitats terapèutiques de la civada. Inclou receptes de plats freds i calents i una dieta per aprimar-se i desintoxicar-se.
A través d’aquest llibre podrem conèixer les grans virtuts d’aquesta planta prodigiosa, com cultivar-la i gaudir d’ella a casa nostra.
Guia que tracta sobre les virtuts de les proteïnes vegetals com les lleguminoses, el tofu i els fruits secs. A banda d’analitzar el valor nutritiu de les proteïnes vegetals també presenta una gran quantitat de receptes.
Dieta innovadora basada en components naturals, proteïnes vegetals, sucs verds, aliments detox, etc.
En aquest llibre hi podem trobar pautes i consells nutricionals per portar un estil de vida saludable i una alimentació slow, adaptada a les necessitats de cadascú.
Llibre que ofereix un recorregut pel consum d’aliments ecològics a la ciutat de Barcelona a partir de les experiències, les pràctiques i les narracions dels propis consumidors.