Guía de lectura

Fira de la llavor tradicional

Fira de la llavor tradicional
Guía creada por:
  • Roda de Ter. Biblioteca Bac de Roda

A principis del mes d'abril es celebra a Roda de Ter la Fira de la Llavor. Aquesta fira té com a a objectiu recuperar llavors locals, tradicionals i crear un espai de trobada i intercanvi de productes ecològics i de proximitat. La Biblioteca es suma a aquest esdeveniment amb l'elaboració d'una guia de lectura. Aquesta pretén recollir i referenciar tots aquests materials documentals dels quals disposa, agrupats en les temàtiques següents: agricultura, conserves, cosmètica, cuina, horticultura, llavors, nutrició, plantes medicinals i sobirania alimentària.

 

 

Fecha de creación: 14/03/2014

Última actualización: 07/05/2024

Nutrició


 Bebidas probióticas: 75 deliciosas recetas de kombucha, kéfir, cerveza de jengibre y otras bebidas fermentadas de modo natural
Bebidas probióticas: 75 deliciosas recetas de kombucha, kéfir, cerveza de jengibre y otras bebidas fermentadas de modo natural
Mueller, Julia  
Móstoles : Gaia, 2017

Guia molt completa amb instruccions molt detallades que explica com preparar begudes probiòtiques de manera artesanal. També explica els grans beneficis que aporten els probiòtics a la nostra salut.

 Cómo cura la avena: los beneficios del cereal más completo
Cómo cura la avena: los beneficios del cereal más completo
Pros, Miquel  
Barcelona : Integral, DL 2011

L’autor, un metge naturista de Barcelona, presenta en aquest llibre totes les qualitats terapèutiques de la civada. Inclou receptes de plats freds i calents i una dieta per aprimar-se i desintoxicar-se.   

 Cómo cura la estevia: la alternativa más natural y saludable al azúcar
Cómo cura la estevia: la alternativa más natural y saludable al azúcar
Gállego, José T.  
Barcelona : Integral, 2012

A través d’aquest llibre podrem conèixer les grans virtuts d’aquesta planta prodigiosa, com cultivar-la i gaudir d’ella a casa nostra.

 El Libro de las proteínas vegetales: alternativas saludables y energéticas a la carne y los lácteos
El Libro de las proteínas vegetales: alternativas saludables y energéticas a la carne y los lácteos
Bradford, Montse  
Barcelona : Océano Ámbar, 2011

Guia que tracta sobre les virtuts de les proteïnes vegetals com les lleguminoses, el tofu i els fruits secs. A banda d’analitzar el valor nutritiu de les proteïnes vegetals també presenta una gran quantitat de receptes.

 La Dieta slow: en busca de la nutrición natural y el equilibrio ecológico: pierde peso de forma saludable y alcanza el equilibrio nutricional con componentes naturales
La Dieta slow: en busca de la nutrición natural y el equilibrio ecológico: pierde peso de forma saludable y alcanza el equilibrio nutricional con componentes naturales
Jiménez Ucero, Manuel  
Barcelona : Libros Cúpula, 2017

Dieta innovadora basada en components naturals, proteïnes vegetals, sucs verds, aliments detox, etc. 

 Slow fast food: alimentar el cuerpo y las emociones
Slow fast food: alimentar el cuerpo y las emociones
Llargués, Josefina  
Barcelona : Comanegra, 2016

En aquest llibre hi podem trobar pautes i consells nutricionals per portar un estil de vida saludable i una alimentació slow, adaptada a les necessitats de cadascú. 

 Un Equilibrio imperfecto: alimentación ecológica, cuerpo y toxicidad
Un Equilibrio imperfecto: alimentación ecológica, cuerpo y toxicidad
Begueria, Arantza  
Barcelona : UOC, 2016

Llibre que ofereix un recorregut pel consum d’aliments ecològics a la ciutat de Barcelona a partir de les experiències, les pràctiques i les narracions dels propis consumidors.

Volver al inicio