Guía de lectura
Fira de la llavor tradicional
- Roda de Ter. Biblioteca Bac de Roda
A principis del mes d'abril es celebra a Roda de Ter la Fira de la Llavor. Aquesta fira té com a a objectiu recuperar llavors locals, tradicionals i crear un espai de trobada i intercanvi de productes ecològics i de proximitat. La Biblioteca es suma a aquest esdeveniment amb l'elaboració d'una guia de lectura. Aquesta pretén recollir i referenciar tots aquests materials documentals dels quals disposa, agrupats en les temàtiques següents: agricultura, conserves, cosmètica, cuina, horticultura, llavors, nutrició, plantes medicinals i sobirania alimentària.
Fecha de creación: 14/03/2014
Última actualización: 07/05/2024
Secciones de la guía
Conserves
Per aprendre a conservar els aliments de forma natural gràcies a diferents mètodes. La pasteurització, l’assecat, la fermentació làctica, la conservació en oli, en sal, en sucre o en vinagre són alguns dels mètodes proposats.
A part de les explicacions sobre el principis bàsics de les conserves, en aquest llibre hi podem trobar receptes per fer conserves de tot tipus.
Obra de dos volums. Compendi de tècniques, utensilis i ingredients de gran utilitat per facilitar l’elaboració de tot tipus de conserves.
Manual molt complet per aprendre a fer confitures, melmelades, gelees, fruites en almívar, fruites i fruits secs, licors, begudes i fruites amb aiguardent.
L’autor, a través d’aquest llibre, ens ofereix informació pràctica sobre l’emmagatzematge i conservació dels productes de l’hort; elaboració de cervesa, vi, sidra i vinagre; planificació i fabricació de mantega i formatge i fabricació de productes artesanals.
Les autores, dues persones infatigables amb molts anys d’experiència, presenten en aquest llibre merament pràctic les receptes de 80 melmelades amb l’èxit assegurat.
Llibre que proposa una forma senzilla i natural de conservar fruites i verdures per poder-ne gaudir durant tot l’any. Amb més de 100 fotografies, explicacions pas a pas i un munt de trucs i tècniques d’elaboració.
Aquest llibre fa un recull de tècniques i consells per conservar els aliments. Per si voleu menjar préssecs i múrgoles a l’hivern, i ceps i codony a la primavera. Per si voleu entendre perquè «blanquegem» les verdures abans de congelar-les o empotar-les. Per si voleu tenir tot l’any sofregit ja llest per començar a cuinar els vostres plats preferits...