Guía de lectura

Contes pels nostres drets

Contes pels nostres drets

Us volem presentar uns contes molt especials... Amaguen històries d'allò més sorprenents! algunes de ben divertides i altres de més tristes, però totes ens ensenyaran a reconèixer els nostres drets!

Investiga i tria el llibre o llibres que més t'agradin en funció de la teva edat.

Fecha de creación: 21/10/2014

Última actualización: 08/11/2021

Participació i dret a ser escoltats

 Contes per ser lliures
Contes per ser lliures
Artigau i Queralt, Marc  
[Barcelona] : Associació Catalana pels Drets Civils, 2018

L’Associació Catalana pels Drets Civils ha reunit 11 autors i 11 il·lustradors que reflexionen sobre els drets civils, aquells que regeixen les bases de la nostra convivència i democràcia.

A partir de 9 anys.

 El Taller de les papallones
El Taller de les papallones
Belli, Gioconda , Erlbruch, Wolf  
München : Barbara Fiore, DL 2007

En l'àmbit dels grans dissenyadors de totes les coses, hi ha una jerarquia molt difícil de trencar. Els joves dissenyadors ho tenen molt difícil per fer-se escoltar i canviar unes normes que imperen des de fa anys. Per sort, l'Odaer està disposat a fer-se escoltar.

 La Pregunta del elefante
La Pregunta del elefante
Berg, Leen van den , Vermeire, Kaatje  
Albolote (Granada) : Barbara Fiore, cop. 2012

Tothom es reuneix dalt de la muntanya per sentir la pregunta de l'elefant. Aquest cop, l'encarregada de dirigir la sessió serà la formiga, i tothom hi podrà dir la seva, encara que aquesta vegada la pregunta és ben complicada: com podem saber si estimem algú?

7-10 anys

 No et vull veure més!
No et vull veure més!
Dubois, Claude K.  
Barcelona : Cruïlla, 2009

Una nena se sent molt malament degut a la marxa del seu pare de casa. Ni un ni l'altre són capaços d'explicar els seus sentiments.

7-10 anys

 Un Autobús caído del cielo
Un Autobús caído del cielo
Graham, Bob  
Barcelona : Flamboyant, 2012

L'aparició d'un autobús al carrer canviarà la vida d'Stella i tots els seus veïns. Junts decideixen fer de l'autobús un espai per gaudir en comú.
El netejaran, el pintaran i el decoraran, aconseguint crear un lloc multicultural per tota la comunitat.

 Reina Gisela
Reina Gisela
Heidelbach, Nikolaus  
Barcelona : Juventud, 2008

Una nena un pèl consentida arriba a una illa només habitada per uns estranys animals anomenats suricates. I s'autoproclama reina de l'illa. Tot sembla anar bé al començament, fins que els suricates es pregunten: "per a què serveix, una reina?"

7-10 anys

 Un Follet en un test
Un Follet en un test
Ibarrola, Begoña , Altamirano, Núria  
Barcelona : Cruïlla, 2014

Tot regant les plantes de la classe, en Daniel es troba un follet amagat dins del test. La Berta també el veu i tots dos hauran d'empescar-se-les per mantenir el secret...

3-6 anys

 El Monument a l'estel
El Monument a l'estel
Mir, Paco , Díaz Reguera, Raquel  
Barcelona : Thule, 2011

En aquest conte expliquen com s'ho fa un poble, anomenat Poble, per mirar de no passar tanta calor durant un estiu dels més calorosos que mai s'hagin vist. Les idees dels habitants són a quina més estrafolària i divertida per mirar d'alleujar tanta xafogor.

3-6 anys

 Els Nois del carrer Pál
Els Nois del carrer Pál
Molnár, Ferenc  
Barcelona : Bambú, 2011

Budapest, 1907. Els nois del carrer de Pál, capitanejats pel savi i valent Boka, no estan disposats a permetre que la temible banda del Jardí Botànic s'apropiï el terreny on solen jugar. La lluita per l'anomenat "grund" es converteix en un noble joc de guerra regit per l'estratègia, l'honor i la camaraderia. Per fi ha arribat l'hora d'assaborir la glòria.

11-14 anys

 El País de los ratones
El País de los ratones
Méricourt, Alice , Ma San Jin  
Madrid : Larrad Ediciones, [2020]

Al seu país, els ratolins sempre trien líders i aquests sempre solen ser gats. Un dia hi ha una petita ratolina que te un nova idea i els problemes comencen...

A partir de 9 anys.

 Les Eleccions dels animals
Les Eleccions dels animals
Rodrigues, André  
Barcelona : Takatuka, maig de 2019

Els animals de la selva estan tips dels abusos i excessos del rei. El Lleó ha desviat l'aigua del riu per fer-se una piscina privada davant del cau i ha deixat a tothom sense aigua. Els animals es reuneixen per protestar i decideixen convocar unes eleccions per triar un nou governant de la selva.

A partir de 6 anys.

 La Música del vent
La Música del vent
Sierra i Fabra, Jordi  
Barcelona : Columna, 2004

Un periodista troba, en una catifa portada de l'Índia, un missatge del nen que l'ha teixit. És una petició de socors i el periodista no se'n pot desentendre. Tot i que hi ha milions de nens explotats al món, el missatge té un nom, Iqbal, i una procedència: la ciutat de Madurai. 

11-14 anys

 L'Autobús de la Rosa
L'Autobús de la Rosa
Silei, Fabrizio , Quarello, Maurizio A. C.  
[Granada] : Barbara Fiore, cop. 2012

Un avi porta el seu nét a veure l'autobús on l'any 1955 la Rosa Parks es va negar a deixar el seu seient perquè l'ocupés un blanc, iniciant així la llarga lluita per acabar amb la discriminació racial als Estats Units. 

7-10 anys

 El León ya no quiere rugir
El León ya no quiere rugir
Valente, Paulo , Soud, Rogério  
Madrid : Ediciones Siruela, [2020]

El rei de la selva ja no ho vull ser. A qui li agradarà ser el rei de la selva i haver de decidir per resoldre molts problemes que es donen entre els animals. Sembla fàcil manar però pot cansar molt!

A partir de 9 anys.

Volver al inicio