Guía de lectura

Contes pels nostres drets

Contes pels nostres drets

Us volem presentar uns contes molt especials... Amaguen històries d'allò més sorprenents! algunes de ben divertides i altres de més tristes, però totes ens ensenyaran a reconèixer els nostres drets!

Investiga i tria el llibre o llibres que més t'agradin en funció de la teva edat.

Fecha de creación: 21/10/2014

Última actualización: 08/11/2021

Benestar i nivell de vida digna


 Casas del mundo
Casas del mundo
Aranda, Pablo , Vera, Luisa , Vera, Luisa  
Madrid : Anaya, 2018

El món és molt gran i existeixen molts tipus d'habitatges, alguns molt curiosos.

Veuràs cases de fang, cases-vehicle, tipis i iglús.

A partir de 9 anys

 Els Nens del mar
Els Nens del mar
Escala, Jaume , Solé Vendrell, Carme  
[Madrid] : Siruela, cop. 2018

Aquest llibre explica d'una manera molt senzilla la duresa de l'entorn en què viuen molts nens de tot arreu, per l'absència total dels seus pares o d'algun adult que pugui endinsar-los al món

A partir d'11 anys

 Luces en el canal
Luces en el canal
Fernández Sifres, David , Puño  
Boadilla del Monte : SM, cop. 2013

"El hombre que vivía en la barca vieja del canal se llamaba Jaap Dussel y tenía un secreto". Així comença la història de Frits, un nen a qui li falta una cama, i el vell Jaap, gairebé un indigent a qui no sempre li arriben els calers per poder comprar menjar. Una història realista… fins que comencen a passar coses inexplicables!

 En Tolstoi
En Tolstoi
Hanno  
Barcelona : Takatuka, 2010

En Tolstoi és un sense sostre, tot i que a la protagonista - a qui li agrada fer-se preguntes, també sobre les paraules que fem servir - li agradaria dir-li vagabund. Ella i la seva família, com moltes altres, tenen una casa buida durant bona part de l'any. Què passaria si convidessin en Tolstoi a viure-hi mentre ells no la fan servir?

 Los Intrusos
Los Intrusos
Isern, Susanna , Wimmer, Sonja  
Salamanca : Tierra de Mu, mayo 2021

Van arribar al bosc des de molt lluny i tenien molta il·lusió. Però els que ja hi eren no els van rebre de la millor manera possible. Una història amb dos finals molt diferents,

A partir de 9 anys

 Jo que vaig dormir amb lleons
Jo que vaig dormir amb lleons
Longan, Laia , Wimmer, Sonja  
Barcelona : Animallibres, 2014

En Tom viu en un orfenat i lo agraden molt els animals. Per això, el dia que coneix la Lana, una nena que viu en un circ, veu l'oportunitat d'escapar-se i complir dos dels seus somnis: estar a prop dels animals més fascinants del món i anar a la recerca del seu pare, a qui no coneix. El que en Tom no pot imaginar és que un dia acabarà dormint amb els lleons.

 Cafè dolç, cafè amarg
Cafè dolç, cafè amarg
Obiols, Anna , Subi  
Cànoves i Samalús : Proteus, 2010

Mikhail, és un nen del carrer que malgrat haver de sobreviure en un món hostil, no deixa de somiar, com qualsevol altre nen, en un futur millor. 

 Què mengem?
Què mengem?
Serrano, Lucía  
Barcelona : Editorial Barcanova, setembre de 2020

Sabies que la malnutrició afecta moltes persones al món? Per què hi ha gent que passa fam? I per què hi ha aliments de mala qualitat que no proporcionen els nutrients necessaris? És important saber d'on provenen els productes que mengem.

A partir de 9 anys.

 Emigrantes
Emigrantes
Tan, Shaun  
[Arcos de la Frontera] : Fiore, 2006

El protagonista d'aquest còmic sense paraules es veu forçat a deixar enrere el seu país i la seva família, a la cerca d'una vida millor. Haurà d'enfrontar-se a un nou idioma i noves costums, però trobarà persones en situacions similars a la seva que el faran costat.

 El Noi que va trobar la felicitat
El Noi que va trobar la felicitat
Vendel, Edward van de , Elman, Anoush  
Barcelona : Cruïlla, 2012

La família de l'Hamayun fuig de l'Afganistan dels talibans i entren il·legalment a Holanda a la recerca d'una existència millor. 

Volver al inicio