Guía de lectura

Alimentació infantil

Alimentació infantil

Una bona alimentació és important a qualsevol edat però en les primeres etapes de la vida esdevé fonamental. Una nutrició variada que inclogui vitamines, fibra i  tot tipus de nutrients ajuda a un bon desenvolupament físic i mental de l'infant, alhora que, enforteix el seu sistema immunològic davant les agressions externes.

 

Aquesta selecció de títols sobre el tema intenta cobrir un ampli ventall d'edats, dels primers mesos de vida fins a l'adolescència, destacant els llibres més actuals disponibles a la XBM. Els temes prou rellevants, com són la creació d'uns hàbits alimentaris saludables o la dificultat per menjar d'alguns nens, disposen d'un apartat específic. En tot moment, s'ha intentat triar aquells títols escrits per professionals de la matèria.

 

Esperem que aquesta guia sigui del vostre interès.

 

Fecha de creación: 15/06/2015

Última actualización: 16/10/2019

Etapes en l’alimentació: Adolescents

 Alimentos funcionales y salud en las etapas infantil y juvenil
Alimentos funcionales y salud en las etapas infantil y juvenil
Aranceta Bartrina, Javier , Gil Hernández, Ángel  
Buenos Aires [etc.] : Médica Panamericana, DL 2010

Els aliments funcionals són aquells que han demostrat científicament que influeixen d'una manera positiva en una o vàries funcions del nostre organisme independentment de les seves qualitats nutricionals bàsiques. En aquest manual pràctic escrit per l'equip  multidisciplinari del Comité de Nutrición de la Asociación Española en Pediatría amb col·laboració amb altres destacats científics coneixerem tots els aspectes que envolten aquests aliments i sobretot la importància que tenen en les etapes de creixement i desenvolupament dels infants i joves.

 Com han de menjar els infants i els adolescents
Com han de menjar els infants i els adolescents
Anguera, Marta  
Lleida : Pagès, 2013

El llibre s'adreça a pares i professionals de l'àmbit sanitari i de l'educació per orientar i aconsellar sobre els hàbits alimentaris, tant a casa com a l'escola.

S'estructura en tres blocs: per què mengem, què mengem i com mengem, ja que volen recordar un seguit de consells nutricionals per tal de mantenir una bona salut física, social, intel·lectual i emocional.

Volver al inicio