Guía de lectura

Alimentació infantil

Alimentació infantil

Una bona alimentació és important a qualsevol edat però en les primeres etapes de la vida esdevé fonamental. Una nutrició variada que inclogui vitamines, fibra i  tot tipus de nutrients ajuda a un bon desenvolupament físic i mental de l'infant, alhora que, enforteix el seu sistema immunològic davant les agressions externes.

 

Aquesta selecció de títols sobre el tema intenta cobrir un ampli ventall d'edats, dels primers mesos de vida fins a l'adolescència, destacant els llibres més actuals disponibles a la XBM. Els temes prou rellevants, com són la creació d'uns hàbits alimentaris saludables o la dificultat per menjar d'alguns nens, disposen d'un apartat específic. En tot moment, s'ha intentat triar aquells títols escrits per professionals de la matèria.

 

Esperem que aquesta guia sigui del vostre interès.

 

Fecha de creación: 15/06/2015

Última actualización: 16/10/2019

Etapes en l’alimentació: Nadons


 70 recetas para peques de 18 a 36 meses
70 recetas para peques de 18 a 36 meses
Gaudant, Valérie  
Barcelona : Océano , cop. 2011

Entre els 18 i 36 mesos el nadó comença a parlar i sobretot a ser més autònom. Menjar serà una de les grans fites d'aquesta etapa, d'aquí la importància que es marquin unes rutines adequades. Es presenta un receptari amb menús molt originals, equilibrats i variats; plats adaptats a l'edat de l'infant; atractives receptes per "disfressar" els nous aliments i curiositats, variants gastronòmiques i dades sobre el valor nutricional de cada recepta.

 Come, bebé :
Come, bebé :
Bajraj, Graciela  
Barcelona : Alba, 2011

Quan neix un nen una de les majors preocupacions és la seva alimentació, que sigui nutritiva amb vitamines però, alhora, equilibrada i natural. A partir dels quatre mesos és quan cal canviar la seva dieta tot introduint nous aliments. Graciela Bajraj ens ofereix els seus savis consells per ajudar-nos en aquests moments, a més, d'unes suculentes receptes perquè qualsevol nadó creixi fort i sa. 

 El Niño ya come solo :
El Niño ya come solo :
Rapley, Gill , Murkett, Tracey , Murkett, Tracey  
Barcelona : Medici, cop. 2012

Manual per introduir als pares en la tècnica del "baby-led weaning", que significa "deslletament guiat pel nadó". Es tracta d'introduir els sòlids a l'alimentació del nadó, permetent que sigui el propi nadó qui dirigeixi la dieta.

De la mà de Gill Rapley, llevadora, nutricionista i directora adjunta dels Hospitals Amics dels nens de la UNICEF al Regne Unit, aconseguirà oblidar-se dels purés, dels termos i de les culleres especials per a nadons. 

 Mi libro de recetas para bebés
Mi libro de recetas para bebés
Carenco, Jenny  
Barcelona : Blume, 2010

L'autora del llibre Jenny Carenco conjuntament amb el pediatra nutricionista Jean Lalau Keraly han escrit aquest receptari pensat especialment per a que des de ben petits desenvolupem el gust per el menjar de tot i fer gaudir del plaer de descobrir nous sabors als nostres fills. Partint de la premissa que treballar aquests aspectes des de ben petits facilitarà que d'adults duguin una dieta sana, equilibrada i variada,  sense que suposi un problema, sinó ben el contrari.

 Recetas para bebés y niños
Recetas para bebés y niños
Bajraj, Graciela  
Barcelona : Alba, 2011

Per aconseguir que els teus fills s'aficionin a nous menjars i que segueixin una dieta equilibrada i sana siguin quins siguin els seus gustos alimentaris, trobaràs en aquest llibre boníssimes receptes de papilles de tot tipus. També hi ha menús infantils per a nens que mengen de tot dividits en funció de les seves preferències. Seguint aquestes receptes, elaborades amb supervisió pediàtrica, t'asseguraràs que els teus fills reben una alimentació sana, completa i nutritiva però també que la disfrutaran.

 Repostería sana para bebés y niños
Repostería sana para bebés y niños
Bajraj, Graciela  
Barcelona : Alba, 2009

Galetes, crêpes, pastissos i molts altres dolços que faran les delícies dels bebés de 6 a 12 mesos i dels nens a partir d'un any. El llibre de la Gabriela Bajraj conté totes aquestes receptes i des de les seves pàgines anima als pares a preparar postres i berenars bons, ràpids i de fàcil elaboració. Sense oblidar els celíacs o els intolerants a la lactosa. 

Volver al inicio