Los bibliotecarios recomiendan
-
Rutas con niños : Picos de Europa
Valencia : Xplora, mayo 2023
A la Biblioteca hi trobarem un munt de llibres. També hi trobarem guies de viatge per planejar els nostres viatges. A ‘Rutas con niños: Picos de Europa’ trobarem un munt de rutes i consells per descobrir Picos de Europa en família. Idees per excursions, informació sobre la fauna i flora, activitats per fer a la zona i tota mena de consells!
Seguint l’estil d’una guia de viatges o de muntanya, els autors, àvids viatgers, han creat una sèrie de guies dirigida a famílies amb ganes d’explorar l’entorn natural de la península. Fàcil d’usar i consultar, també està pensada per a ser llegida pels nens.
D’aquesta col·lecció també trobarem guies dedicades al Pirineu català i andorrà, el Pirineu francès, aragonès i navarrès, a Guadarrama, Gredos i València.Mira aquests vídeos d'un dels autors
Adequat per a famílies
Recomanat per la Biblioteca de Pallejà
-
NAS : niños altamente sensibles
[Córdoba] : Tomomítico, noviembre de 2021
El terme ALTA SENSIBILITAT va ser descobert i batejat per la psicòloga estatunidenca Elaine Aron, fa al·lusió a un tret de la personalitat identificada amb una profunda capacitat de reflexió interior, empatia, creativitat, intel·ligència e intuïció, a més de ser una persona atenta i molt conscient en la seva manera de fer. Aquestes persones perceben els estímuls amb un luxe de detalls que, a vegades, els pot resultar aclaparador, destapant-se així el seu caràcter sensible, i potser a vegades tímid o retret, perquè necessita evitar aquest tipus de situacions intenses per a no desanimar-se.
Aquest llibre ens apropa a la mirada de les persones altament sensibles, conegudes també com a PAS, quan aquestes persones encara no han esdevingut adultes i encara són nens altament sensibles (NAS). Úrsula Persona és psicòloga i es defineix com una persona PAS. Arrel de la seva experiència, i d’altres persones que han passat per la seva consulta, ha escrit aquest llibre amb l’objectiu de conscienciar sobre aquest tipus de persones, el seu alt grau de sensibilitat i com perceben la vida i les seves emocions.
L'autora ens aporta eines per a conèixer i entendre el nostre fill o filla altament sensible, i aprendre a acceptar aquesta característica i educar amb respecte vers la diferència i la singularitat de cadascú.
Adequat per a famílies
Recomanat per Eva Jiméz Díaz de la Biblioteca Ca L'Altisent de Sant Climent de Llobregat
-
Explorar Catalunya : 60 excursions amb infants de 3 a 8 anys
Barcelona : Edicions 62, 2002
"L'excursionisme que el poble català va assumir fa gairebé segle i mig ha creat i transmès una profunda amistat amb la natura", Jordi Dalmau
Pintar dibuixos trets d'Internet, jugar amb "les maquinetes", mirar la tele o, en el millor dels casos, passar-se hores asseguts al lllit llegint còmics manga. Però... i anar d'excursió? Per què costa tant organitzar sortides familiars i deixar que els nostres nens i nenes coneguin indrets tan especials i motivadors com la la Creu de Canet, els boscos del Montseny, les fonts del Llobregat o el Castell de Gelida?
Les millors excursions per Catalunya amb nens de 3 a 8 anysens proposa 60 maneres de passar un dia diferent, divertit i disfrutant de la família, treballant les cames, els pulmons i certs valors que, més enllà de l'excusionisme, podran aplicar-se, en general, a la vida: la constància, la resistència, la satisfacció i, naturalment, l'estima per la natura.
La guia ofereix itineraris per poder fer en una jornada o un matí en forma de pràctiques fitxes.
Recomanat per Marta Puig. Bib. Santa Oliva d'Olesa de Montserrat
-
A ritme d'infant : acompanyament a nens de 3 a 6 anys
Vic : Eumo Editorial, maig de 2022
Cada dia hi ha més infants estressats per excés d'activitats, perquè els exigim massa des de ben petits. Aquest llibre vol transformar la nostra mirada cap als nens i la manera de viure i créixer junts. Les criatures necessiten temps per relaxar-se, per jugar, per escoltar-se, per avorrir-se. I som els adults els que hem de procurar-los aquest temps. Som nosaltres els que hem de compassar-nos al seu ritme. Hem d'estar atents als seus interessos i necessitats i donar-los el que ens demanen: temps per fer, temps per créixer, temps per ser.
Aquest llibre vol transformar la nostra mirada cap als nens i la manera de viure i créixer junts.
Adequat per a famílies.
Recomanat per Maribel Hidalgo de la Biblioteca del Sud de Sabadell
-
Cuina per a famílies estressades
Valls : Cossetània, octubre del 2022
Amb el mes de setembre tornen les carmanyoles, anar amunt i avall, les extraescolars... i per fer-nos la vida més fàcil l’Eva Olivares ens presenta en el seu primer llibre una simpàtica proposta per planificar els àpats del dia a dia de les famílies que van de bòlit.
L’autora, coneguda a les xarxes socials com a Eva Cuinera, és llicenciada en relacions públiques i empresària, una apassionada de la cuina que escriu receptes al seu bloc des de l’any 2012 i des del 2015 té un canal de YouTube amb gairebé 25.000 subscriptors.
Les receptes del llibre estan estructurades en sis capítols que fan referència a diferents situacions familiars que podem trobar diàriament: Tardes de pluja, Convidar a la família, Sopar romàntic, Dia a dia, Rebost i Esmorzar i berenars. Plats pensats per a quatre persones amb ingredients senzills, fàcils de preparar i amb resultats boníssims.
Receptes de rebost com un concentrat de brou, una salsa bolonyesa o una conserva de pebrot. De receptes del dia a dia ens proposa Cuscús de verdures, Crespells de carabassó o bé, Suflé de patates. I per passar les tardes de pluja ens ofereix unes receptes ben dolces: Dònuts, Creps caramel·litzats i uns deliciosos Pancakes.
Una bona eina per a crear un menú setmanal equilibrat, nutritiu i variat.
Vídeo on l'autora ens explica tot el procés de creació del llibre:
Recomanat per Núria Vidal. Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella
-
Empantallados : cómo educar con éxito a tus hijos en un mundo lleno de pantallas
Barcelona : Vergara, septiembre de 2022
Empantallats és un llibre pràctic, alhora que atemporal. És un manual que no es limita a les modes o tendències actuals, sinó que serveix per a qualsevol pare o mare que vulgui educar millor els seus fills a l'entorn digital. Tot això, centrant-se en problemes i casos reals i fugint de la terminologia tècnica.
Les pantalles no només afecten aspectes relacionats amb la seguretat, sinó també la personalitat, sociabilitat i creativitat dels teus fills. És hora de posar fil a l'agulla: la tecnologia ha arribat per quedar-se, així que aprofitem-la com una oportunitat per educar.
El manual més complet e imprescindible per tenir cura de la salut digital i educar els nostres fills en un ús responsable de la tecnologia.
Adequat per a pares i mares.
Recomanat per Maribel Hidalgo de la Biblioteca de Ponent de Sabadell
-
El Gran libro de Lucía, mi pediatra : la guía más completa y actualizada sobre la salud de tu hijo desde el nacimiento hasta la adolescencia
Barcelona : Planeta, abril de 2020
La Dra. Lucía Galán, més coneguda com a Lucía mi pediatra, és pediatra, una gran divulgadora de la salut relacionada amb els infants i adolescents i per sobre de tot, mare. És per aquest últim motiu i pels coneixements que té gràcies a la seva professió, dedicació i experiència que ha decidit escriure tota una sèrie de llibres per ajudar a mares i pares en tots els dubtes i conflictes que genera la maternitat.
El seu sisè llibre és El Gran libro de Lucía, mi pediatra, una guia molt completa i actualitzada sobre la salut dels infants que comprén des del naixement fins l’adolescència.
En un primer capítol molt extens hi trobareu tota mena d’informació des d’abans que neixi el vostre nadó fins a l’adolescència: el postpart, desenvolupament motor en els primers anys de vida, la dentició, l’alimentació, el dormir, les vacunes així com també signes d’alerta del càncer infantil o l’ús i abús de pantalles i de les xarxes socials.
El segon i tercer capítols els destina als motius i les malalties més freqüents de consulta com serien la febre, la tos i els mocs, els vòmits i la diarrea, la bronquiolitis, els còlics o malalties com la varicel·la, el boca-mà-peu o la conjuntivitis. Cada símptoma i malaltia està detallat i explicat de manera molt planera i entenedora i visualment molt pràctica.
Els dos últims apartats, però no menys importants, ens detalla malalties i problemes de diferents parts del cos: pell, genitals, ulls, traumatologia i problemes neurològics i de comportament. La part final la dedica als accidents infantils més rellevants i incidint en la seva prevenció: cops de cap, caigudes, ennuegaments, cremades i afogaments, entre d’altres accidents.
És una guia molt completa que el què pretén és que les mares i pares, així com també qualsevol persona que tracti amb menors diàriament, estiguin informats i actuïn des del saber i no de la por i de la desconeixença. Un llibre molt interessant i actualitzat amb les últimes dades científiques que no substitueix les visites al pediatre però si que permet identificar què pot ser alarmant i què no.
A les Biblioteques:
Pediatria
Desenvolupament dels infants
Més informació:
Pàgina web de l’autora
Entrevista de la Revista Ser PadresRecomanat per: Biblioteca Joan Triadú de Vic
-
Guía para un embarazo consciente
Barcelona : Vergara, febrero de 2021
L’embaràs ha de ser un estat de felicitat i de benestar. En molts casos però, passar per aquest procés fisiològic, sobretot per primera vegada, provoca moltes pors i dubtes ja que és un procés nou i desconegut.
La Guía para un embarazo consciente pretén ser un manual d’informació i divulgació de l’embaràs i del part, proporcionant informació científica, contrastada i actualitzada amb la finalitat d’empoderar la dona en la presa de decisions durant tot aquest procés. El llibre es divideix en 3 grans parts: l’embaràs, el part i el puerperi, on capítol a capítol ens proporciona informació científica i veraç acompanyada de casos reals segons el capítol que s’estigui tractant.
Un manual on l’autora no pretén convèncer el lector de quina és la millor opció en totes aquestes fases però si que vol proporcionar tota la informació per tal d’escollir amb la màxima convicció. Una lectura que no deixarà indiferent a ningú.Laia Casadevall, tal com es defineix ella mateixa a la seva web és mare, llevadora, escriptora, docent, divulgadora científica i activista. És diplomada en Infermeria per la Universitat de Vic, llevadora independent per la City University of London i assessora de lactància per la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana. Forma part de la Junta directiva de l’Associació de Llevadores del Part a Casa de Catalunya (ALPACC) i coautora de la Guia del Part a Casa de Catalunya, fundadora i coordinadora del projecte Vull ser Informada, de Dona Llum, Associació Catalana per un Part Respectat i cofundadora de la Plataforma Científica para el pinzamiento óptimo del cordón umbilical.
A les Biblioteques:Més informació:
Recomanat per: Ariadna Esmarats. Biblioteca Joan Triadú de Vic
-
Lectura i discapacitat
Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, setembre de 2019
Llegir ens aporta grans beneficis. I el millor de tot és que no hi ha contraindicacions, tot el contrari, ja que diversos estudis científics avalen que llegir allarga la vida.
Lectura i Discapacitat: què, qui i com és un manual per entendre què és la discapacitat, quines són les necessitats lectores per aquests infants amb discapacitat i com podem normalitzar-la a través dels recursos existents.
El llibre ens mostra quins són els beneficis de la lectura per al desenvolupament personal d’aquests infants, quines són les necessitats lectores segons el tipus de discapacitat, els tipus d’adaptacions que ens podem trobar a les obres en referència al text, àudio o imatge i com podem normalitzar la discapacitat a través dels contes.
Un recurs essencial per a tots aquells professionals prescriptors de lectura, mestres i famílies amb un infant amb discapacitat.
Susana Peix és bibliotecària especialitzada en literatura infantil i forma part del projecte Biblioteques inclusives .
Més informació:
Recomanat per: Ariadna Esmarats. Biblioteca Joan Triadú de Vic
-
Vivim en una societat amb un ritme frenètic i trobar moments de pausa i reflexió costa molt. Aquesta sensació de viure accelerats, de falta d’hores i d’estrès no és només una qüestió de la vida adulta sinó que molts infants, degut al seu dia a dia, també es troben amb aquestes sensacions i els és molt difícil gestionar-les. Per aquest motiu, cada vegada més centres educatius incorporen la pràctica del ioga entre els seus alumnes per tal de fomentar la concentració, l’atenció i la gestió de les emocions.
La Cristina Brondo és una reconeguda actriu de pel·lícules i sèries de TV. Va començar a practicar ioga per apaivagar l’estrès diari i hi va trobar “un salvavides per a aquests oceans d’emocions i de sensacions que de vegades no són de gaire bon pair”. Al néixer la seva filla es va introduir al món del ioga infantil i es va formar com a instructora d’aquesta disciplina, de la qual ara n’és professora i divulgadora.
El ioga és una disciplina que permet assolir un equilibri entre cos, ment i la gestió de les emocions. De fet el significat de la mateixa paraula ja ens ho transmet: “unió”.
Pekeyoguis: practica ioga en família és una guia per a aquelles famílies que vulguin practicar ioga a casa i gaudir de l’esport en família. És un llibre del tot didàctic en què ens explica què és el ioga, com es fa una sessió de ioga i què necessites per dur a terme aquesta pràctica. En els següents capítols va mostrant molt explícitament en què consisteix una classe de ioga i totes les pràctiques que es van realitzant des de l’inici fins el final: des de prendre consciencia de l’ara i aquí fins a l’abraçada de comiat.
Amb fotografies de color dels diferents exercicis i links a vídeos en exclusiva és un llibre ideal per introduir-nos al ioga en família, crear un vincle especial amb els fills i passar temps de qualitat amb ells.A les Biblioteques trobaràs:
Ioga per a infantsMés informació:
Canal Yotube de la Cristina BrondoRecomanat per: Biblioteca Pilarin Bayés de Vic