Dia Mundial de la Poesia

Poesia

Cada 21 de març, les biblioteques s'omplen de versos i poemes per festejar el Dia Mundial de la Poesia la gran festa de la paraula i les lletres.

Normalment els poetes escriuen sobretot quan estan molt tristos o molt feliços, i expressen els seus sentiments amb les paraules, una cosa molt difícil de fer.

Si has llegit poesia, segur t'has identificat amb algun poema, a més probablement, en alguna ocasió, has volgut dir alguna cosa a una persona, però no has trobat les paraules adequades, i en canvi amb un poema t'ha resultat molt més fàcil, oi?

Anima't a escriure uns versos sobre el tema que més t'agradi, et proposem alguns com la primavera, la natura, els animals, potser un altre tema podria ser  la biblioteca.

Per celebrar-ho et proposem aquesta plana web plena de llibres de poesia, contes rimats, recomanacions i guies de lectura amb versos i més versos.

Als diferents apartats trobaràs recomanacions de llibres de poemes i de contes rimats, cerques al catàleg, guies de lectura, recursos web, un joc inspirat en el viatge que Salvador Espriu va fer pel Mediterrani i també un parell d'apps de dos poetes. Una d'elles es dedica a Joana Raspall, també recordarem tot l'especial que li varem dedicar al 2013, quan feia 100 anys que havia nascut.

Joana Raspall

En aquest espai recordarem l'homenatge que va rebre la poetessa Joana Raspall quan va fer 100 anys.

En aquell moment et presentàvem un complet especial sobre ella, on s'explicava la seva vida, la seva obra, s'ensenyaven alguns poemes seus gravats en vídeo i molts dels usuaris infantils de les biblioteques li feien homenatge 

Dues app de poesia

L'Univers poètic de Miquel Martí i pol

L'univers poètic de Miquel Martí i Pol", és una aplicació per a tauletes mòbils i pissarres digitals que pretén apropar els infants a la poesia de l'autor. Ens mostra com era el seu entorn més proper.

Amb il·lustracions atractives i dinàmiques i plena de jocs que estimulen l'experimentació poètica i la creativitat, es va presentar durant l'any 2016.

Més informació


Un Món de poesia de Joana Raspall

Un món de poesia", és una aplicació per a mòbils i tauletes adreçada als infants d'entre 6 i 11 anys perquè a través del joc s'endinsin en el món literari de la poetessa Joana Raspall.

El projecte, impulsat per Ernest Cauhé, nét de Joana Raspall va néixer dos anys després de la mort de l'escriptora. Una campanya de  micromecenatge va completar el finançament necessari per realitzar el projecte.

Més informació

Bon dia poesia

Bon dia poesia és una guia de lectura que conté versos i més versos, rimes per a nens i nenes.

El Joc de Salvador Espriu

A la platja d'Arenys de Mar hem trobat unes ulleres

Ens vols ajudar a saber de qui són?

ENTRA I JUGA