L'esport de la lectura

La Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar ha triat per tu una sèrie de contes molt esportius. Aquest estiu volem que no t’estiguis quiet. Apostem per la biblioteca i creiem en un nou esport: l’esport de la lectura!

L’esport de la lectura ens ajudarà a posar en forma el nostre cos i la nostra ment. Tant si t’agrada el futbol, com la vela, el bàsquet o el ballet, aquí hi trobaràs la teva lectura estiuenca.

Gaudeix de l’esport i la lectura a l’aire liure!!

 

Bàsquet:

 

 

MIRA LA IMATGE EN GRAN


Futbol:

 

MIRA LA IMATGE EN GRAN


Esports aquàtics

 

 

 

MIRA LA IMATGE EN GRAN


Multiesports:

 

 

MIRA LA IMATGE EN GRAN


 

Itinerari lector esportiu

Itinerari lector esportiu

Si t'agrada l'esport i la lectura, et proposem que et miris aquest itinerari que t'hem preparat. A partir del llibre "L'equip de les noies" hem creat diferents propostes que et poden interessar.

Si el que t'ha agradat de "L'equip de les noies" és la lluita social, les futbolistes femenines o el joc en equip, mira tots els llibres que hem trobat!

 

““Helena / Michaël Sanlaville
““La Vida rebel de Rosa Parks / Jeane Theoharis
““Campeona / Amanda Sampedro
““L'equip de les noies / Pasqual Alapon
 

Jocs Olímpics


Amb aquest especial volen explicar-te moltes coses sobre aquest esdeveniment esportiu, cada quan se celebra, com es tria la seu, on es faran els propers Jocs Olímpics o com van ser algunes edicions anteriors.

Fem esport : Burriac Atac

 

Cursa nocturna de muntanya : Burriac atac !!

El centre excursionista de Vilassar de Mar, conegut com el Piri organitza cada any la Burriac atac! El primer cap de setmana de setembre.

Aquesta cursa és especial per diverses singularitats: és nocturna, comença i acaba a nivell de mar, però més de la meitat del seu recorregut transcórre per corriols de muntanya. El seu final a la sorra de la platja, de nit i amb la possibilitat d’un bany al mar sota la lluna, la doten d’una personalitat única i ben especial.

Una de les imatges més característiques d’aquesta prova, és la corrua de corredors amb un llum frontal pujant i baixant muntanyes i fent al cim del castell de Burriac i que es pot veure des de diverses poblacions, talment com si una immensa cuca de llum passegés per la muntanya.

Es tracta d’un recorregut que varia, però volta els 18 quilòmetres amb 1.000 metres de desnivell positiu, que travessa tres poblacions: Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera de Mar, posant a prova la forma física dels intrèpids corredors i corredores que s’hi aventuren. Enguany se celebra la 16a edició d’aquesta cursa, cita prevista per l’any passat, però que degut a la Covid_19 va haver de suspendre’s.

Burriac atac! Es fa gràcies al treball desinteressat de molts voluntaris que, entre altres coses, ajuden amb els preparatius de la cursa, es distribueixen al llarg de tot el recorregut animant els corredors, organitzen una xocolatada dalt del castell i, fins i tot, posen música com els Ssstrèpits i el ritme dels seus timbals. Aquest és un dels grans valors d’aquesta cursa, i la converteix en una gran festa de l’esport, una aventura que s’ha de gaudir!

fotografia de Juanjo Arrú

Ves a Gènius