Gènius - Biblioteca Virtual

Gènius

Todas las recomendaciones - Gènius

Ruta de navegación

Los bibliotecarios recomiendan

 • Empantallados : cómo educar con éxito a tus hijos en un mundo lleno de pantallas

  Empantallados : cómo educar con éxito a tus hijos en un mundo lleno de pantallas

  Barcelona : Vergara, septiembre de 2022

  Empantallats és un llibre pràctic, alhora que atemporal. És un manual que no es limita a les modes o tendències actuals, sinó que serveix per a qualsevol pare o mare que vulgui educar millor els seus fills a l'entorn digital. Tot això, centrant-se en problemes i casos reals i fugint de la terminologia tècnica.

  Les pantalles no només afecten aspectes relacionats amb la seguretat, sinó també la personalitat, sociabilitat i creativitat dels teus fills. És hora de posar fil a l'agulla: la tecnologia ha arribat per quedar-se, així que aprofitem-la com una oportunitat per educar.

  El manual més complet e imprescindible per tenir cura de la salut digital i educar els nostres fills en un ús responsable de la tecnologia.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Maribel Hidalgo de la Biblioteca de Ponent de Sabadell

  26/05/2023
  Promedio (0 Votos)
 • La Selfie

  La Selfie

  Serrano Burgos, Pilar

  Barcelona : TakaTuka, setembre de 2021

  Al castor protagonista d’aquesta història li encanta sortir d’excursió i fer-se fotos. El dia comença amb una excursió tranquil·la, però un cop treu el mòbil altres animals comencen a aparèixer, i és que la resta dels habitants del bosc, també volen sortir a la foto. I un dia tranquil i en soledat acaba convertint-se en un dia d’allò més divertit i en companyia.

  Aquest conte, ple d’humor, ens convida a reflexionarcom és d’important gaudir del moment, o del paisatge o de la companyia per si mateix, sense la necessitat d’exposar les nostres vides “perfectes” amb aquells que potser ni tan sols coneixem.

  Un llibre divertit per concienciar els més petits de l’ús de les imatges a les xarxes socials i de la importància de gaudir de coses reals amb els amics “de veritat”.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanació de Núria Cañadas Rodríguez de la Biblioteca de Viladecans  

  16/05/2023
  Promedio (0 Votos)
 • Colors : descobreix els matisos de la natura

  Colors : descobreix els matisos de la natura

  Santamans, Joana

  Barcelona : Estrella Polar, 2023

  A partir de la tècnica d'aquarel·la i oli l'autora ha volgut apropar la bellesa de la naturalesa als més petits. Ho ha fet escollint els deu colors bàsics que queden explicats a través de tres elements naturals, il·lustrats de manera molt realista, per cadascun d'ells. Cada color té diferents tons perquè els infants puguin aprendre a distingir aquests matisos de colors a través d'elements de la natura. El resultat és un llibre preciós que es pot considerar una petita galeria d'art per a petita infància, que els acostarà a la natura i potenciarà la seva capacitat d'observació.

  Joana Santamans és una artista coneguda pels seus murals i pintures a l'oli. Ha fet un llibre amb les seves pintures enfocat a pre-lectors.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Glòria Nicolau de la Biblioteca Ca l'Oliveres de Lliçà d'Amunt

  12/05/2023
  Promedio (0 Votos)
 • El Conductor de síndries

  El Conductor de síndries

  Rubio, Antonio

  Barcelona : Kalandraka, setembre 2021

  A una gran ciutat (Madrid) comença a sortir una petita planta al mig de la vorera. Comença a créixer i acabarà donant fruits mentre s'enrosca a una farola propera.

  Fins i tot als llocs més difícils passen les coses més excepcionals i sorprenents. Per què no somiar amb un lloc on la contaminació doni pas a l'alegria i a la natura? 

  Tot és possible amb la mirada fresca dels nens. Simpàtica història ambientada a una gran ciutat.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Extret de "Selecció OEPLI de Literatura Infantil y Juvenil"

  28/04/2023
  Promedio (0 Votos)
 • En Cacauet i el Mig

  En Cacauet i el Mig

  Klein, Katia

  [Barcelona] : Bang Ediciones, [2021]

  En Cacauet i en Mig tenen una missió secreta: hauran d'enfrontar-se a plantes carnívores, al terrorífic oceà, sortir de laberints impossibles i lluitar per salvar la seva vida...

  Quina és aquesta missió tan important, que tot el poble Cacauet espera que finalitzi amb èxit?

  Aquest és un còmic molt especial perquè no té lletra: ni una sola paraula. Així i tot, la història s'explica perfectament amb les imatges. Aquesta col·lecció "El meu primer còmic" en la versió +3, està destinada a nens que encara no saben llegir, però això no els impedirà explicar la història i aprendre a seguir la seqüència dels fets.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Anaïs Bravo. Bibliotecària Itinerant del Baix Llobregat

  28/04/2023
  Promedio (0 Votos)
 • El Gran libro de Lucía, mi pediatra : la guía más completa y actualizada sobre la salud de tu hijo desde el nacimiento hasta la adolescencia

  El Gran libro de Lucía, mi pediatra : la guía más completa y actualizada sobre la salud de tu hijo desde el nacimiento hasta la adolescencia

  Galán Bertrand, Lucía

  Barcelona : Planeta, abril de 2020

  La Dra. Lucía Galán, més coneguda com a Lucía mi pediatra, és pediatra, una gran divulgadora de la salut relacionada amb els infants i adolescents i per sobre de tot, mare. És per aquest últim motiu i pels coneixements que té gràcies a la seva professió, dedicació  i experiència que ha decidit escriure tota una sèrie de llibres per ajudar a mares i pares en tots els dubtes i conflictes que genera la maternitat.

  El seu sisè llibre és El Gran libro de Lucía, mi pediatra, una guia molt completa i actualitzada sobre la salut dels infants que comprén des del naixement fins l’adolescència.

  En un primer capítol molt extens hi trobareu tota mena d’informació des d’abans que neixi el vostre nadó fins a l’adolescència: el postpart, desenvolupament motor en els primers anys de vida, la dentició, l’alimentació, el dormir, les vacunes així com també signes d’alerta del càncer infantil o l’ús i abús de pantalles i de les xarxes socials.
  El segon i tercer capítols els destina als motius i les malalties més freqüents de consulta com serien la febre, la tos i els mocs, els vòmits i la diarrea, la bronquiolitis, els còlics o  malalties com la varicel·la, el boca-mà-peu o la conjuntivitis. Cada símptoma i malaltia està detallat i explicat de manera molt planera i entenedora i visualment molt pràctica.
  Els dos últims apartats, però no menys importants, ens detalla malalties i problemes de diferents parts del cos: pell, genitals, ulls, traumatologia i problemes neurològics i de comportament. La part final la dedica als accidents infantils més rellevants i incidint en la seva prevenció: cops de cap, caigudes, ennuegaments, cremades i afogaments, entre d’altres accidents.

  És una guia molt completa que el què pretén és que les mares i pares, així com també qualsevol persona que tracti amb menors diàriament, estiguin informats i actuïn des del saber i no de la por i de la desconeixença. Un llibre molt interessant i actualitzat amb les últimes dades científiques que no substitueix les visites al pediatre però si que permet identificar què pot ser alarmant i què no.

  A les Biblioteques:
  Pediatria
  Desenvolupament dels infants

  Més informació:
  Pàgina web de l’autora
  Entrevista de la Revista Ser Padres

  Recomanat per: Biblioteca Joan Triadú de Vic

  21/04/2023
  Promedio (0 Votos)
 • La Gran festa

  La Gran festa

  Inaraja, Christian

  Benicarló : Onada, desembre de 2020

  El tàndem Gastó-Inaraja presenten un nou divertiment que va merèixer el VII Premi Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló. La seva anterior obra conjunta va ser : Si et pica un mosquit.

  La gran festa comença i arriben els convidats. Hi ha una bona decoració, hi ha pastís, hi ha música... tot sembla anar sobre rodes fins que algú fa una pregunta fatídica...

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Extret de Selecció Municipi Lector

  18/04/2023
  Promedio (0 Votos)
 • A la Maneta

  A la maneta

  Benegas, Mar

  Barcelona : Combel Editorial, maig de 2021

  Com la resta dels contes de la col·lecció la  cirera es manté un format petit, de cartró i puntes arrodonides pensat per a la manipulació directa de l'infant o nadó ja que les autores inviten a un joc divertit amb les mans del nadó com ens avança el títol. En acabar el conte, es pot escoltar amb música.

  Un disseny elegant de fons blancs amb instruccions indicades amb petits símbols.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Extret de "Selecció OEPLI de Literatura Infantil y Juvenil"

  31/03/2023
  Promedio (0 Votos)
 • Guía para un embarazo consciente

  Guía para un embarazo consciente

  Casadevall, Laia

  Barcelona : Vergara, febrero de 2021

  L’embaràs ha de ser un estat de felicitat i de benestar. En molts casos però, passar per aquest procés fisiològic, sobretot per primera vegada, provoca moltes pors i dubtes ja que és un procés nou i desconegut.

  La Guía para un embarazo consciente pretén ser un manual d’informació i divulgació de l’embaràs i del part, proporcionant informació científica, contrastada i actualitzada amb la finalitat d’empoderar la dona en la presa de decisions durant tot aquest procés. El llibre es divideix en 3 grans parts: l’embaràs, el part i el puerperi, on capítol a capítol ens proporciona informació científica i veraç acompanyada de casos reals segons el capítol que s’estigui tractant.

  Un manual on l’autora no pretén convèncer el lector de quina és la millor opció en totes aquestes fases però si que vol proporcionar tota la informació per tal d’escollir amb la màxima convicció. Una lectura que no deixarà indiferent a ningú.

  Més informació:

  Adequat per a famílies

  Recomanat per Ariadna Esmarats. Biblioteca Joan Triadú de Vic

  31/03/2023
  Promedio (0 Votos)
 • Bichopoemas y otras bestias

  Bichopoemas y otras bestias

  Bilbao, Leire

  Pontevedra : Kalandraka, marzo 2019

  Voleu conèixer el pop refredat, el tiburó que va al dentista, el cranc que balla claqué o les dues vaques enamorades?.. Doncs endinseu-vos en aquest meravellós llibre de poesia escrit per Leire Bilbao, en els seus versos ocurrents, divertits, onomatopeics, amb un vocabulari senzill que será el delit de petits lectors i dels pares que acompanyin en la lectura.
  Les il·lustracions de Maite Mutuberria són el complement perfecte de les paraules, amb un imaginari de bitxos creat a partir de collage combinat amb dibuix, o , si ens apropem, podrem sentir el zum-zums.
  Aquest llibre, publicat en euskera el 2016, va rebre el Premi Euskadi de literatura l’any 2017. I avui el podem trobar en castellà, català i galleg a l’Editorial Kalandraka. L’any 2019 el grup Kirico el va escollir com a millor llibre infantil publicat en castellà.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Cañadas de la Biblioteca de Viladecans

  20/03/2023
  Promedio (0 Votos)

Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

 • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
 • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
  Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
 • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, Twitter, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información