Gènius - Biblioteca Virtual

Gènius

Para madres y padres - Gènius

Ruta de navegación

Los bibliotecarios recomiendan

 • Ni rosa ni azul : pautas para educar en igualdad

  Sentilibros

  Pozuelo de Alarcón, Madrid : Editorial Sentir, [2021]

  Heu pensat que el món segueix sense ser igual per a les nenes que per als nens, que les dones segueixen sense tenir les mateixes oportunitats que els homes?

  Com a pares, mares, educadors, professionals de l'àmbit de la infància no podem obviar aquest fet si volem educar adequadament els qui seran els homes i les dones del demà. Avui dia, per a les nenes continua sent més difícil construir una autoestima forta i els nens segueixen trobant molts obstacles per poder expressar obertament les seves emocions, per viure sense haver de fer-se els durs.

  Sens dubte, s'han aconseguit grans avenços en matèria d'igualtat, però aquesta igualtat encara no és plena, com demostren les alarmants xifres d'homes que maltracten les seves parelles en les relacions afectives, la discriminació salarial, l'atur femení o el major temps que les dones dediquen a cura de la llar en relació amb els homes.

  Aquest llibre és una eina útil i molt pràctica per, primer, entendre perquè segueix existint la desigualtat i, segon, dur a terme aquesta educació igualitària que acabi amb ella. És hora de deixar d'educar nens i nenes per educar persones, i és a la nostra mà.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  14/06/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Habla con ellos de sexualidad

  Crespi i Asensio, Elena

  Barcelona : Lunwerg Editores, septiembre 2019

  Tenim a les nostres una eina per vèncer les pors i els prejudicis, buscar les nostres pròpies respostes sobre com viure una vida sexual plena i acompanyar les noves generacions perquè puguin fer el mateix. Tant adults com adolescents tenen aquí una ocasió per superar junts els seus dubtes. Els farà adonar-se que la comunicació és clau per viure el sexe des de l'assertivitat i la salut.

  Cadascú pot començar per un dels dos extrems de el llibre, trobar-se al centre i investigar l'altra part per conèixer les inquietuds alienes i les compartides. Al llarg del camí descobriran:

  * Perquè l'educació sexual comença abans de néixer
  * Com influeix l'entorn en la sexualitat en cada etapa de la vida
  * Què tenen a veure sexe i emocions
  * Com prevenir el sexisme i els abusos

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez amaya de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

  10/05/2022
  Promedio (0 Votos)
 • El Libro de la disciplina suave : cómo criar niños cooperativos, educados y serviciales

  Ockwell-Smith, Sarah

  Rubí : Ediciones Obelisco, febrero de 2020

  Vols criar un nen feliç i amb un bon comportament, però creus que les formes comunes de disciplina utilitzades actualment, que se centren en recompensar, excloure o castigar els nens, no funcionen en la teva família?

  En aquest llibre l’autora desacredita moltes creences habituals sobre el càstig i la motivació, i proporciona un enfocament alternatiu que us empoderarà per disciplinar al vostre fill d’una forma eficaç i amb respecte. La disciplina suau  comporta entendre els infants, tenir expectatives realistes sobre ells i respondre de manera adequada al seu mal comportament. Es centra en ensenyar i aprendre, no en el càstig ni les recompenses.

  Amb un estil pràctic trobarem solucions per afrontar les dificultats més comuns en la disciplina, amb consells apropiats per a un ampli espectre d'edats, des que el nen és un nadó fins l’adolescència.

  21/04/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Dos pediatras en casa : una guía sobre salud infantil para salir de dudas y no desesperar

  Blanco, Elena

  Barcelona (España) : Zenith, enero de 2021

  El nadó ja ha arribat a casa i comença una etapa meravellosa i estressant a parts iguals. I és que no hi ha cap mare ni pare que estigui preparat per a tots els interrogants que comencen a sorgir només mirant la criatura. Els dubtes ens assalten: quina és la millor posició per dormir al nadó?, cal banyar-ho cada dia?, puc sortir a passejar, encara que faci fred?, què són aquesta tos i aquests mocs?, què faig si té febre?... i una infinitat de preguntes que ens porten al clàssic Ahhh! Truca al metge!

  No us preocupeu, si el vostre desig és tenir un pediatre a casa, aquest llibre ho fa realitat, i per partida doble! És la guia de consulta perfecta per sortir de dubtes sobre els temes de salut més típics dels nens. Elena i Gonzalo són pediatres i pares, i amb les seves explicacions i consells recuperarem la tranquil·litat i evitarem sortir corrents a l'hospital.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanació de Cristina Sánchez Amaya de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  21/03/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Créixer amb valentia : un llibre que ajudarà els teus fills a conquerir les seves pors i desenvolupar el seu potencial

  Gutiérrez Lestón, Cristina

  Barcelona : Rosa dels Vents, gener de 2020

  Les emocions poden ser les nostres millors aliades, però també les nostres pitjors enemigues. Conquerir el territori de la por és, probablement, una de les principals missions dels pares.
  Educar és una responsabilitat social perquè, algun dia, aquests nois i noies hauran de sortir al món per convertir-lo, si és possible, en un lloc millor. Però per fer-ho, els nostres fills necessitaran valentia, fortalesa, confiança i seguretat. Els estem educant per tal que desenvolupin aquestes habilitats? Si els sobreprotegim, estem fem tot el contrari: augmentar les pors i la dependència i alimentar la baixa autoestima en l'adolescència.
  Aquest llibre ofereix consells molt concrets per posar en pràctica l'educació emocional i aconseguir que els nois i noies esdevinguin persones fortes i valentes per afrontar els reptes de la vida amb seguretat i autoestima. Només sabent qui són podran brillar.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sànchez Amaya de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  21/03/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Maternidad real : lo que nadie me contó sobre la experiencia más emocionante de mi vida

  Obregón, Alma

  Barcelona : Planeta, agosto de 2020

  Aquest és un llibre optimista sobre l'experiència de la maternitat que respira l'esperit fresc i inimitable de la seva autora. Alma Obregón deixa per un moment la rebosteria, que tanta popularitat li ha donat, per reflectir amb naturalitat i sense pretensions la seva vivència amb dos nadons molt diferents: Bruno i Lola. Amb ells està complint un desig vital de ser mare, sense haver deixat mai de banda la seva carrera professional o els seus anhels personals.

  Aquí ens explica com ho ha aconseguit.

  Un cant feliç a l'experiència de la maternitat, amb tot el respecte.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

  12/01/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Educación emocional y apego :

  Guerrero, Rafael

  Barcelona : Cúpula, 2018

  L'educació emocional i l'aferrament són fonamentals perquè els nostres fills aprenguin a gestionar les seves emocions i creixin amb una autoestima saludable. En aquest llibre trobarem un manual pràctic elaborat amb un llenguatge extraordinàriament clar i senzill sobre els passos que hem de donar per convertir-nos en experts emocionals i poder ajudar així els nostres fills a gestionar les seves emocions. A més d'entendre què és una emoció, s'explica què és l'aferrament i els diferents tipus que existeixen, així com les característiques que han de reunir un pare o una mare per vincular-se de manera segura i saludable amb el seu fill, oferint estratègies pràctiques d'intervenció.

  És un llibre imprescindible perquè els nostres fills creixin feliços.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

  17/12/2021
  Promedio (0 Votos)
 • Educar en la felicidad : Montessori en el hogar : de la teoría a la práctica

  Prada, Marta

  Madrid : Oberon, [2019]

  Aquest és un llibre inspirador per a qualsevol família. La felicitat és la capacitat d'assaborir el que t'envolta cada dia. I la infància és el moment de construir una personalitat sana i integrada capaç de fer-ho.
  Com aconseguir que els nens es converteixin en persones curioses, apassionades, autònomes i segures de si mateixes? Moltes famílies es pregunten com conviu el respecte cap al ritme del nen amb les presses, el consumisme, les pantalles, la desigualtat o la pressió de l'entorn.
  Aquestes pàgines estan plenes de consciència, eines i idees totalment pràctiques per portar a la llar els principis de respecte, confiança i amor del mètode Montessori. Per educar no cal ensenyar, cal ser. Per això, a més de comprendre millor als teus fills, tindràs una guia pràctica per començar a treballar sobre tu mateix: més compassiu, més humil, creatiu i sobretot més feliç, perquè la hiperexigència i la culpa, de vegades, ens impedeixen gaudir de una de les missions més importants i boniques de la vida: ser pares.
  Amb aquest llibre, podràs fer tot un viatge per acompanyar les emocions, fites i reptes més significatius de la infància: son, control d'esfínters, nerviosisme, conflictes, pors ... I també, et ompliràs d'inspiració per preparar una llar en el que els nens puguin contribuir, valorar el seu entorn, decidir i forjar una sana autoestima.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  16/11/2021
  Promedio (0 Votos)
 • En boca de tothom

  Llorca, Juan

  Barcelona : Rosa dels Vents, juny del 2019

  Aquest és el nou i imprescindible llibre del xef i la nutricionista que estan revolucionant l’alimentació infantil al nostre país. En ell es resolen tots els dubtes sobre l'alimentació dels infants que solen aparèixer després del seu primer aniversari. A més, ens ofereixen els millors consells per fomentar una alimentació saludable, entre els quals hi ha menús setmanals, trucs per cuinar amb nens i mes de seixanta receptes senzilles i delicioses per gaudir-ne en família.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  14/10/2021
  Promedio (0 Votos)
 • Un Regal per a tota la vida : guia de la lactància materna

  González Rodríguez, Carlos

  Barcelona : Angle, 2013

  Un regal per a tota la vida, ofereix informació pràctica a les mares que volen donar el pit, perquè en gaudeixin plenament. També es resolen tots els dubtes que planteja la lactància materna. Com aconseguir una posició adequada? Fins quan s'ha de donar el pit? Com s'ha d'alimentar la mare?, aquestes i moltes altres preguntes són contestades de manera senzilla i amb tocs d'humor.

  En el pit, a més de menjar, el nadó busca i troba amor, consol, calor, seguretat i atenció. Per això l'important no és comptar les hores i els minuts, o calcular els mil·lilitres de llet, sinó el vincle d'unió que s'estableix entre mare i fill. 

  És el millor regal que una mare pot fer al seu fill i d'aquí el títol del llibre.< /p>

  El doctor Carlos González és pediatre, president de l'Associació Catalana Pro Alletament Matern (ACPAM) i responsable del consultori sobre lactància materna de la revista Ser Padres. Així mateix, és una de les màximes autoritats en lactància materna i criança respectuosa.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Marta Camps Bartrolí de la Bib. el Safareig de Capellades.

  13/09/2021
  Promedio (0 Votos)

Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

 • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
 • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
  Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
 • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, Twitter, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información