L’illa dels frarets - Gènius

Ruta de navegació

Busca llibres, música i cinema al catàleg aladí

Llibres electrònics

Vols llegir en electrònic? Consulta el catàleg que t'oferim a BiblioDigital, el servei de préstec de llibres electrònics de les biblioteques.

Les biblioteques recomanen

L'Illa dels frarets

Morpurgo, Michael

Barcelona : Bambú Editorial, setembre de 2021

Aquesta és la història de l’Allen Williams, un nen de cinc anys que veu com el vaixell en què viatja junt amb la seva mare pateix un naufragi del qual escapen amb vida gairebé de miracle.

Ambientada a l’Anglaterra de principis del segle XX, l’aventura de l’Allen ens porta de les illes Scilly (al sud-oest de Cornualla) al paisatge rural de l’interior del país i, finalment, a la França submergida en la I Guerra Mundial.

No és només una història sobre fets i vivències d’una època, és també un passeig per la vida d’un noi que aprèn que el més important és escollir bé allò que fem amb el nostre temps i comprendre els qui estimem.

A “L’illa dels frarets” hi ha dos personatges que enamoren: Allen, el nen, i Benjamin, el faroner. La seva amistat s’anirà forjant al llarg del temps, sempre amb tendresa i agraïment. Però hi ha també un tercer personatge que destaca: un fraret que resulta ferit i al qual l’Allen i el Benjamin acolliran i ajudaran a recuperar-se. I si hi volem afegir encara un altre element a remarcar aquest seria el paisatge feréstec d’una illa envestida pel vent i les onades.

El britànic Michael Morpurgo (1943) és un dels escriptors de literatura infantil més reconeguts arreu del món. Una de les seves novel·les més celebrades és “Cavall de guerra”, de la qual se n’han fet nombroses edicions en diversos països del món i que ha estat adaptada tant al teatre com al cinema (és ben coneguda la versió d’Steven Spielberg de 2011). Morpurgo és un excel·lent creador del que anomenem “novel·les d’aprenentatge”. I què és això? Doncs és un tipus de novel·la que retrata el que succeeix des de la infantesa fins l’edat adulta, amb els lògics entrebancs que tothom troba al llarg del camí i que cal anar superant. Les dificultats fan créixer i els protagonistes de les històries de Morpurgo aconsegueixen implicar-nos i que ens hi sentim identificats. L’edició de Bambú és molt acurada i aconsegueix que les magnífiques il·lustracions de Benji Davies facin brillar encara més aquesta història delicada i emocionant. A més, l’obra és un homenatge a Allen Lane (1902-1970), el creador de Penguin Books, una empresa anglesa que va revolucionar el món editorial gràcies a una idea genial: publicar llibres amb tapa tova, molt més econòmics i assequibles per al gran públic. Una novel·la molt recomanable per a infants, joves i adults. Morpurgo sap com tocar la fibra de tots plegats.

Adequat d'11 a 12 anys.

Recomanat per Anna Cabeza de la Biblioteca del Sud de Sabadell

21/06/2024

Videorecomanacions

Novetats

Destaquem

A més...

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.

Més informació