Tribus viatge recomanacio - Gènius

Ruta de navegació

Busca llibres, música i cinema al catàleg aladí

Llibres electrònics

Vols llegir en electrònic? Consulta el catàleg que t'oferim a BiblioDigital, el servei de préstec de llibres electrònics de les biblioteques.

Les biblioteques recomanen

Tribus : viatge per alguns del pobles més sorprenents de la Terra

G. C. Sam

Barcelona : Mosquito, [2022]

A vegades podem pensar que tothom viu com nosaltres, amb totes les comoditats, amb tota la tecnologia a l'abast, i a ciutats o pobles plens de cotxes, de botigues... Però al nostre planeta, hi ha llocs habitats per tribus que porten molt de temps vivint en un territori, els membres de les quals acostumen a tenir en comú tradicions i costums. Són comunitats amagades, algunes de les quals gairebé desconegudes, que viuen en profunda comunió amb la terra i la natura, arribant a estar en perill d’extinció per l’explotació massiva dels seus recursos en profit de la vida moderna.

 El paper de la dona canvia depenent de la tribu, però en molts casos, tenen un paper important dintre de la comunitat. Per exemple, les dones dels Changpa, tribu situada en un altiplà del Tibet, s’ocupen de la construcció de les seves cabanes, de la producció de queviures derivats de la llet dels iacs i del cardat de la llana per fabricar teles. O els Kayan, les dones girafa, dels quals uns 50.000 membres estan repartits entre Birmània, Tailàndia, Vietnam i Estats Units. Els anells que porten al coll són un símbol de bellesa i d’estatus. En aquesta tribu és la dona qui tria acceptar o no un pretendent.

 La tribu dels Suri habita les muntanyes de la Gran Vall del Rift, a l’Àfrica oriental. Les dones utilitzen la seva pell com una tela on expressar-se artísticament per realçar la confiança en elles mateixes. I així, pàgina a pàgina, coneixerem els Ianomami del Brasil, els Sami de Lapònia o Sibèria, els Tuareg del desert del Sàhara, les dones Iao de Longsheng a la Xina, i no són precisament una minoria, perquè es calcula que al nostre planeta existeixen 370 milions de persones que formen part d’aquests pobles indígenes.

En aquest delicat llibre editat per Mosquito Books, i de la mà de Sam G. C i Raquel Martín, coneixerem una mica més aquestes tribus i ens adonarem que tenim molt a aprendre d’ells. 

Més informació

Recomanat per Núria Cañadas Rodríguez de la Biblioteca de Viladecans

28/06/2024

Videorecomanacions

Novetats

Destaquem

A més...

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.

Més informació