Guia de lectura

Contes pels nostres drets

Contes pels nostres drets

Us volem presentar uns contes molt especials... Amaguen històries d'allò més sorprenents! algunes de ben divertides i altres de més tristes, però totes ens ensenyaran a reconèixer els nostres drets!

Investiga i tria el llibre o llibres que més t'agradin en funció de la teva edat.

Ara ja pots descarregar-te o imprimir-te la guia a partir d'aquests tres arxius pdf. Trobaràs que hem dividit la guia en parts que es corresponen a les edats a les que es recomanen els contes.

Contes pels nostres drets de 3 a 6 anys.

Contes pels nostres drets de 7 a 10 anys.

Contes pels nostres drets d'11 a 14 anys.

Data de creació: 21/10/2014

Última actualització: 17/04/2015

Comprensió i afecte en la família

 El Faro de las almas
El Faro de las almas
Almada, Ariel Andrés , Celej, Zuzanna  
Pozuelo de Alarcón : Cuento de Luz, cop. 2014

¿Com és un far de les ànimes? Un far de les ànimes és la llum que guiarà a Leo i al seu avi a través dels mars més llunyans per trobar-se amb aquells que esperen, cada nit, una paraula d'afecte per a anar-se a dormir amb un somriure en els llavis.

El far de les ànimes és una tendra història que ens parla de la relació entre els avis i els néts, i de la necessitat de comprensió i afecte de les persones.

3-6 anys

 Entre bastidors
Entre bastidors
Cabeza, Anna  
Barcelona : Cruïlla, 2003

 La Joana no accepta que el pare i la mare, que tenen professions relacionades amb el món de l'espectacle, passin temporades fora de casa per culpa de la feina

Com també li costa de reconèixer que té por, davant les situacions diverses de la vida, però, poc a poc, la Joana madura i canvia la manera de relacionar-se amb el seu entorn.

11-14 anys

 Un Papa a mida
Un Papa a mida
Calì, Davide , Cantone, Anna Laura  
Barcelona : Baula, 2005

Una nena ens parla de la seva mare, una mare fantàstica. Molts nens tenen mare, i pare. Però ella només té mare. Es pregunta si no podria trobar un pare. Primer va pensar que calia buscar el millor. Finalment, va canviar de pensament: simplement cal que sigui un pare.

3-6 anys

 Guji Guji
Guji Guji
Chen, Zhiyuan  
[Barcelona] : Thule, 2005

El Guji Guji neix d'un ou, però no al niu que li pertocava. Què hi fa, un cocodril amb una família d'ànecs? I què farà, quan el vulguin fer veure que ell pertany a un altre lloc? 

3-6 anys

 Coco i Piu
Coco i Piu
Deacon, Alexis  
Barcelona : Ekaré, 2012

A la sorra de la platja reposen junts, molt junts, dos ous. Quan esclaten neixen un ocell i un cocodril. Hola germà - diu en Piu. Tinc gana - contesta en Coco. Perquè… tu que en penses: poden ser germans un ocell i un cocodril?

7-10 anys

 Oliver Twist
Oliver Twist
Dickens, Charles  
Madrid : Anaya, 2012

Una dona arriba a un orfenat on dóna a llum un infant i mor en el part. L'infant orfe viu en el centre passant gana, fred i penalitats. Per treure-se'l de sobre el posen d'aprenent en una fàbrica de baguls. Tip d'injustícies i maltractaments, fuig del taller i marxa a Londres, on coneix un lladregot, Fagin, que l'ensinistra a robar. Finalment després de diverses peripècies i dificultats va a parar a casa de Mr. Brownlow que l'acull com un fill i gràcies al qual descobrirà els seus orígens.

11-14 anys

 35 quilos d'esperança
35 quilos d'esperança
Gavalda, Anna  
Barcelona : Grup Promotor [etc.], 2004

Aquest és un estiu complicat per al jove protagonista, que haurà de decidir quins estudis vol fer. Les expectatives dels pares, però, no tenen en compte les habilitats ni les il·lusions del seu fill. L'avi és l'únic que dóna suport al noi i que el valora.

11-14 anys

 T'estimaré sempre
T'estimaré sempre
Gliori, Debi  
Barcelona : Timun Mas, 2000

Colín és una petita guineu que creu que ningú l'estima. Però això no és cert i la seva mare li vol demostrar. 

3-6 anys

 Las Manos de papá
Las Manos de papá
Jadoul, Émile  
Barcelona : Corimbo, 2010

A les mans del pare, Bebé està segur. Les seves mans li alcen, li banyen, li fan pessigolles, li subjecten al tobogan. I de sobte... Un, dos i tres... Sense mans! 

3-6 anys

 Una Noia N.O.R.M.A.L. fa de pintora
Una Noia N.O.R.M.A.L. fa de pintora
Manso, Anna  
Barcelona : Cruïlla, 2012

La Ru té tretze anys, i només somia a tocar el dos de casa. Per aconseguir-ho s'empesca mil i una feines, en aquest cas decideix fer de pintora... de parets. Se'n sortirà? 

11-14 anys

 Visc en dues cases
Visc en dues cases
Meabe, Miren Agur , Mitxelena, Jokin  
Barcelona : La Galera, 2003

La Sara darrerament està una mica rara. Els seus pares també: es pensen que és de cotó fluix i l'omplen de capricis. I és que els seus pares s'han separat!. Ara, té un raconet a cadascuna de les cases on viu... i a les dues l'estimen molt.

7-10 anys

 En Bru necessita una abraçada
En Bru necessita una abraçada
Melling, David  
[Barcelona] : Baula, 2012

En Bru és un ós que un bon dia es va llevar i va sentir dins del seu cor que necessitava una forta abraçada. Va provar que diversos animalons li fessin però no li servia de res. Finalment, la mare li va poder calmar el seu malestar i li va fer una abraçada fortíssima.

3-6 anys

 El Meu pare és un gegant
El Meu pare és un gegant
Norac, Carl , Godon, Ingrid  
[Sant Cugat del Vallès?] : Símbol, 2004

El protagonista d'aquest conte creu que el seu pare és un gegant: quan el pare esternuda, és com un huracà. Quan juga a futbol, pot xutar la pilota més amunt de la lluna. I si mai té por de res, l'abraça molt i molt fort. I el teu pare, també és un gegant? 

3-6 anys

 La Meva mare és màgica
La Meva mare és màgica
Norac, Carl , Godon, Ingrid  
[Sant Cugat del Vallès?] : Símbol, 2006

Una nena té una mare que sempre ho sap tot i que li calma tots els neguits, és clar, és una mare màgica.

3-6 anys

 Els Elefants mai no obliden
Els Elefants mai no obliden
Ravishankar, Anushka , Pieper, Christiane  
[Barcelona] : Thule , cop. 2007

Un dia de tempesta un elefant es perd a la selva. Desorientat i sol troba una manada de búfals que l'acullen i el cuiden fins que es fa gran. Quan molt temps després es troben vora el riu a una bandada d'elefants, el nostre amic haurà de decidir amb qui es queda. Què penseu que farà? Per qui es decidirà?

7-10 anys

 Ningún beso para mamá
Ningún beso para mamá
Ungerer, Tomi  
Barcelona : Lumen, 1986

Quan som petits, ens agraden els petons i les abraçades i que ens diguin paraules dolces. Però a mesura que anem creixent… a qui li agraden els petons bavosos i enganxosos de les mares a la porta de l'escola? Al gat protagonista d'aquesta història, clarament, no li agraden! Però sap que, de tant en tant, no només ella els necessita…

7-10 anys

 La Kati i la felicitat
La Kati i la felicitat
Vejjajiva, Jane  
Barcelona : Cruïlla, 2007

La Kati, una nena tailandesa de nou anys, viu amb els seus avis perquè té la mare malalta. A casa els avis sempre està envoltada d'alegria i d'afecte. Però un dia la mare la crida per parlar amb ella i a partir d'aleshores la Kati haurà de prendre decisions molt importants. Al cap de poc perdrà la mare i, a més, haurà de decidir si vol saber qui és el seu pare. 

11-14 anys

Tornar