Guia de lectura

Contes pels nostres drets

Contes pels nostres drets

Us volem presentar uns contes molt especials... Amaguen històries d'allò més sorprenents! algunes de ben divertides i altres de més tristes, però totes ens ensenyaran a reconèixer els nostres drets!

Investiga i tria el llibre o llibres que més t'agradin en funció de la teva edat.

Ara ja pots descarregar-te o imprimir-te la guia a partir d'aquests tres arxius pdf. Trobaràs que hem dividit la guia en parts que es corresponen a les edats a les que es recomanen els contes.

Contes pels nostres drets de 3 a 6 anys.

Contes pels nostres drets de 7 a 10 anys.

Contes pels nostres drets d'11 a 14 anys.

Data de creació: 21/10/2014

Última actualització: 17/04/2015

Educació

 L'Escola buida
L'Escola buida
Ben Jelloun, Tahar  
Barcelona : La Magrana, 2003

El nou mestre de l'escola de Néant, un diminut poble africà, no entén per què els seus alumnes han deixat d'assistir a les seves classes. Tot, però, té una explicació: els nois i les noies han de treballar a la fàbrica de sabates i de pilotes de cuir per ajudar les seves famílies a sobreviure. Però el mestre no es dóna per vençut...

11-14 anys

 En Baldomer va a l'escola
En Baldomer va a l'escola
Broutin, Alain , Stehr, Frédéric  
Barcelona : Corimbo, 1999

A en Baldomer li agrada molt anar a l'escola, però pel camí es troba els seus amics que el conviden a pintar, jugar amb plastilina i banyar-se. 

3-6 anys

 La Professora que feia faltes d'hortografia
La Professora que feia faltes d'hortografia
Canals, Cuca  
Barcelona : Edebé, 2014

La professora Amàlia Zapatero va començar la seva nova vida a Gaston, un petit poblet afectat per la crisi, amb mal peu. No esperava trobar-se allà la pitjor classe que havia tingut a la seva vida. Res no semblava il·lusionar aquells estudiants fins que… se li va acudir una idea brillant. 

11-14 anys

 Fora de mi
Fora de mi
Draper, Sharon M.  
Barcelona : Cruïlla, 2013

Melody, és una nena d'onze anys amb paràlisi cerebral severa però és molt intel·ligent. Però l'hi és impossible de transmetre tot el que sap i sent. No pot parlar ni caminar. Ella vol ser una nena normal, vol tenir amics i voldria jugar, parlar i ballar amb ells. 

11-14 anys

 75 consells per sobreviure a l'escola
75 consells per sobreviure a l'escola
Frisa, María  
Madrid : Alfaguara, 2012

La vida als dotze anys pot ser bastant difícil... ets l'única sense Tuenti, la teva roba és un fàstic, no tens nòvio... Per això la protagonista ha patentat aquest manual per no pifiar-la a l'escola. 

11-14 anys

 Les Vambes de la Sofia
Les Vambes de la Sofia
Lipp, Frederick , Gaillard, Jason  
Barcelona : Intermón Oxfam, 2007

Gràcies a unes vambes i a una gran força de voluntat, la Sofia aconseguirà anar fins a l'escola on, tot i ser nena, aprendrà a llegir i a escriure.

7-10 anys

 Benvolguda Malala
Benvolguda Malala
MacCarney, Rosemary , Plan (Organització)  
Barcelona : Editorial Juventud, 2014

La història de Malala Yousafzai és inspiradora. Aquesta jove pakistanesa va ser tirotejada pels talibans només perquè volia anar a escola. A partir d'aquest moment, Malala va cridar l'atenció mundial per ser tan valenta, i es va convertir en una veu que reclamava els drets de les noies de tot el món.

Aquesta és una carta per a la Malala, il·lustrada amb fotos de nenes d'arreu expressant la solidaritat i admiració que senten per ella. Moltes d'aquestes joves coneixen per la seva pròpia experiència els obstacles que ha d'enfrontar una nena per anar a escola: pobresa, discriminació, violència…  

11-14 anys

 Somiatruites
Somiatruites
Pla, Albert , Liniers  
Barcelona : Takatuka, 2011

Una escola només per a nens que somien amb truites. Us imagineu?

3-6 anys

 La Nena nova
La Nena nova
Rudo, Marcy  
Barcelona : Bambú, 2006

La Marisa arriba a una escola nova amb un secret, però el que més li importa és ser acceptada per la colla de la classe, un grup d'amics que segueixen els rampells de la manaire Isobel. Un dia acusen la Marisa d'una falta que no ha comès i només l'amistat de la sensata Rachel i l'afecte de la seva gossa, Dama, l'ajudaran a tirar endavant i a superar els maltractaments i les injustícies.

11-14 anys

 Hi ha un nen al lavabo de les nenes
Hi ha un nen al lavabo de les nenes
Sachar, Louis  
Barcelona : Cruïlla, 2005

En Bradley és agressiu amb els companys, a classe no escolta, no fa els deures, i la mestra el té en un racó al fons de l'aula. Ell mateix es considera una mica monstre». A mig curs, però, arriba un nen nou a classe, i una psicòloga a l'escola. La relació amb aquests nouvinguts, amb alts i baixos, ajudarà en Bradley a descobrir els seus valors i les seves possibilitats, a saber donar i a saber rebre.

11-14 anys

 El Petit Nicolas
El Petit Nicolas
Sempé, Jean-Jacques , Goscinny, René  
Barcelona : La Galera, 2010

El petit Nicolas és d'aquells nens que un pensaria que preferirien no haver d'anar a escola. Però… quan si no faria de les seves en companyia de l'Agnan, el Rufus, l'Eudes o l'Alceste?

Històries curtes i divertides de malifetes i altres aventures!

7-10 anys

 L'Escola secreta de la Nasrin
L'Escola secreta de la Nasrin
Winter, Jeanette  
Barcelona : Joventut, 2010

Aquesta és la història real d'una nena anomenada Nasreen. Arran de la desaparició dels seus pares Nasreen deixa de parlar i la seva àvia decideix portar-la a una escola secreta. Gràcies a ella, descobrirà nous horitzons i compartirà les seves experiències amb altres nenes. 

7-10 anys

Tornar