Guia de lectura

Contes pels nostres drets

Contes pels nostres drets

Us volem presentar uns contes molt especials... Amaguen històries d'allò més sorprenents! algunes de ben divertides i altres de més tristes, però totes ens ensenyaran a reconèixer els nostres drets!

Investiga i tria el llibre o llibres que més t'agradin en funció de la teva edat.

Ara ja pots descarregar-te o imprimir-te la guia a partir d'aquests tres arxius pdf. Trobaràs que hem dividit la guia en parts que es corresponen a les edats a les que es recomanen els contes.

Contes pels nostres drets de 3 a 6 anys.

Contes pels nostres drets de 7 a 10 anys.

Contes pels nostres drets d'11 a 14 anys.

Data de creació: 21/10/2014

Última actualització: 17/04/2015

Identitat

 Els Drets de la infància
Els Drets de la infància
Almodóvar, A. R. , Urberuaga, Emilio  
Barcelona : Barcanova, 2014

L'any 1959 l'ONU aprovà la Declaració Universal dels Drets de l'Infant. Deu principis que tenen com a objectiu garantir, a tots els nens i nenes, l'atenció, la protecció i l'educació necessàries. Aquest drets seran reconeguts a tots els infants, sense distinció o discriminació per motius de raça o de religió. En aquest llibre, deu autors i autores han escrit un conte per a cada un dels drets de l'infant i donen vida als principis d'aquest llei tan important.

7-10 anys

 ¿Qué es un niño?
¿Qué es un niño?
Alemagna, Beatrice  
Boadilla del Monte : SM, cop. 2009

Com són els nens? N'hi han de diferents tipologies, amb gustos i aptituds diferents però tots són persones petites que un dia creixeran.

3-6 anys

 Malena ballena
Malena ballena
Calì, Davide , Bougaeva, Sonja  
Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2010

No totes les nenes són rosses, primes i ho fan bé tot. La Malena té més pes que la majoria de la classe i això provoca que hagi de sentir-se dir massa sovint "Malena ballena". Sort n'hi ha que el seu monitor de natació li ensenya un truc: pensa què vols ser i ho seràs. I així, imaginant-se que és una anguila, un dofí o un peix, aconsegueix que les seves companyes de classe deixin de veure-la com una balena… menys quan es tira del trampolí més alt de tots i les deixa a totes amb un pam de nas!

3-6 anys

 El Cassó del Gerard
El Cassó del Gerard
Carrier, Isabelle  
Barcelona : Joventut, 2010

Gerard és un nen molt especial que arrossega un cassó per tot arreu. Aquest cassó li ocasiona molts problemes.

Un llibre que ens parla sobre les dificultats d'un nen especial i com aquest troba els recursos necessaris per aprendre a superar-les i ser feliç treient el millor d'ell mateix.

La narració i la il·lustració, com una vinyeta, facilita la lectura i la fa molt accessible. Una mirada positiva i oberta sobre els problemes de la infantesa. 

3-6 anys

 El Món on vivim
El Món on vivim
Folch, Sergio , Geis, Patricia  
Barcelona : Beascoa, 2001

El món és molt gran i hi ha moltes persones i maneres de fer, totes diferents i totes ben especials i boniques de conèixer.

3-6 anys

 El Niño perfecto
El Niño perfecto
González, Álex , Cormand, Bernat  
Barcelona : SD, 2012

Aquesta és la història del Daniel. Un nen obedient, educat, tranquil i que sempre es porta bé. Tothom l'estima. El que ningú sap és el que fa per les nits. 

3-6 anys

 L'Evolució de la Calpurnia Tate
L'Evolució de la Calpurnia Tate
Kelly, Jacqueline  
Barcelona : La Galera, 2012

La Calpurnia Virginia Tate té 11 anys i és la més petita d'una família de set germans. Li agrada molt la natura, la investigació… Gràcies a l'ajuda del seu avi, un personatge ben peculiar, anirà coneixent en Darwin i les seves teories. 

11-14 anys

 He tornat per ensenyar-te que podia volar
He tornat per ensenyar-te que podia volar
Klein, Robin  
Barcelona : Barcanova, 1997

La vida d'en Seymour, solitari i infeliç, canvia radicalment en conèixer l'Angie, una noia bonica i divertida. Aquesta amistat ajudarà en Seymour a trobar la seva pròpia personalitat i, a la vegada, donarà a l'Angie la força necessària per refer la seva vida. 

11-14 anys

 Frederick
Frederick
Lionni, Leo  
Sevilla : Kalandraka, 2005

En Frederick és un ratolí molt especial. Mentre tots els ratolins treballen recollint llavors, gra i menjar per tenir suficients provisions per a l'hivern, sembla que ell no faci res. Però sí que fa. Sense que els altres se n'adonin massa recull: raigs de sol, colors, paraules… . Un munt de coses que al final seran tant necessàries per passar l'hivern com el mateix menjar. I si no, llegiu aquesta bonica història i ho veureu. 

3-6 anys

 Els Amics de l'Elmer
Els Amics de l'Elmer
MacKee, David  
Barcelona : Barcanova, 1998

L'Elmer és un elefant diferent dels altres, no és de color d'elefant és de tots els colors: vermell, blau, verd, taronja, negre, blanc... Però un dia decideix que vol ser igual que la resta.

3-6 anys

 Història de l'U
Història de l'U
Osuna, Rosa  
Barcelona : Thule, cop. 2010

L'U és un ninot de plastilina que es pregunta qui o què és. Vol saber quina és la seva  funció, per què ha estat creat; un personatge de còmic? un súper heroi? o acabarà a la paperera?

3-6 anys

 En Juli i la Sara : problemes al pati
En Juli i la Sara : problemes al pati
Pétigny, Aline de , Belsito, Katia  
Barcelona : La Galera, 2008

En Juli és un nen amb problemes a l'escola. Altres nens es riuen d'ell i en Juli no sap com sortir-se'n. Aquest llibre permet a qui el llegeix decidir com acaba, ens dóna el dret d'escollir què volem que faci en Juli: que parli amb els adults sobre el seu problema, o que s'ho guardi per a ell. Està a les nostres mans prendre aquesta decisió.

7-10 anys

 El Pequeño 1
El Pequeño 1
Rand, Ann , Rand, Paul  
[Arcos de la Frontera] : Fiore, cop. 2006

El petit 1 es troba sol. Molt sol. Cap dels altres números no vol jugar amb ell. Ni el 2, ni el 3, ni el 4… fins que en troba un amb qui farà un tàndem imbatible! 

3-6 anys

 La Cosa perduda
La Cosa perduda
Tan, Shaun  
[Arcos de la Frontera] : Fiore, 2007

En un món on tot té una identitat clara, la seva definició i el seu lloc, com encaixa l'estrany ésser a qui el protagonista d'aquest àlbum anomena "la cosa perduda"? 

7-10 anys

 Yo
Yo
Waechter, Philip  
Santa Marta de Tormes, Salamanca : Lóguez, 2005

"Yo… Yo me gusto", comença aquest àlbum de petit format de to humorístic però també amb un punt filosòfic. L'ós protagonista d'aquest conte és el millor. Tot ho fa bé. Però tot i això, també necessita l'amistat i l'amor dels altres.

7-10 anys

 El Noi del vestit
El Noi del vestit
Walliams, David  
Barcelona : Estrella Polar, 2010

A casa del Dennis és més fàcil parlar de fútbol que de sentiments. Ell no té amb qui expressar les seves emocions, els seus gustos i desitjos fins que troba a la Lisa. És llavors quan el veritable Dennis surt a la vida però no tothom ho acceptarà. 

11-14 anys

Tornar