Guia de lectura

Contes pels nostres drets

Contes pels nostres drets

Us volem presentar uns contes molt especials... Amaguen històries d'allò més sorprenents! algunes de ben divertides i altres de més tristes, però totes ens ensenyaran a reconèixer els nostres drets!

Investiga i tria el llibre o llibres que més t'agradin en funció de la teva edat.

Ara ja pots descarregar-te o imprimir-te la guia a partir d'aquests tres arxius pdf. Trobaràs que hem dividit la guia en parts que es corresponen a les edats a les que es recomanen els contes.

Contes pels nostres drets de 3 a 6 anys.

Contes pels nostres drets de 7 a 10 anys.

Contes pels nostres drets d'11 a 14 anys.

Data de creació: 21/10/2014

Última actualització: 17/04/2015

Salut

 La Gorra
La Gorra
Carbó, Joaquim , Rifà, Fina  
Barcelona : La Galera, 2004

Després de superar una greu malaltia, la Caterina torna a l' escola. Està molt angoixada perquè no sap com reaccionaran els seus companys davant la seva calvície. Però se'n portarà una grata sorpresa... 

7-10 anys

 Doctor Bibundé
Doctor Bibundé
Gay, Michel  
Barcelona : Corimbo, 2002

El doctor Bibundé és un simpàtic pingüí sempre disposat a ajudar als animals malalts.

3-6 anys

 A curar-se!
A curar-se!
Geis, Patricia , Folch, Sergio  
Barcelona : Combel, 2006

La Tula es troba malament, haurà d'aprendre a deixar-se curar el seu malestar fins que estigui completament restablerta.

3-6 anys

 Birgit, historia de una muerte
Birgit, historia de una muerte
Mebs, Gudrun  
Madrid : El Jinete Azul, 2011

La Birgit està malalta. Li han trobat un tumor al cap, i ha d'estar-se a l'hospital. La seva germana explica, des de la seva visió innocent de les coses, com es viu la malaltia de la Birgit a la seva família.

11-14 anys

 No és més que una grip!
No és més que una grip!
Modéré, Armelle , Dufresne, Didier  
Barcelona : Corimbo, 2003

Aquest conte narra els tres dies durant els quals en Diego està malalt. De com els pares el cuiden, el metge el visita, i ell es pren els medicaments.

3-6 anys

 La Señora Frisby y las ratas de Nimh
La Señora Frisby y las ratas de Nimh
O'Brien, Robert C.  
Barcelona [etc.] : Ediciones B, 2011

La senyora Frisby és una ratolina viuda que viu amb els seus quatre fills. Tots passen l'hivern en una granja, però com cada any quan arriba l'estiu, tornen al camp abans que el granger comenci les seves tasques. Desgraciadament el seu fill Timothy, cau malalt i la senyora Frisby haurà de trobar la manera de sobreviure i curar al seu fill. Per a tot això, necessitarà l'ajuda de les rates de Nimh.

11-14 anys

 El Zoo d'en Pitus
El Zoo d'en Pitus
Sorribas, Sebastià , Bayés, Pilarín  
Barcelona : La Galera, 2006

Una colla d'amics que viuen al barri del Raval de Barcelona munten un zoològic amb els animals que cacen en un seguit d'aventures urbanes per recaptar diners. Volen pagar el viatge a Suècia d'en Pitus, que està molt malalt i només un metge suec el podrà guarir. ¿Ho aconseguiran?

7-10 anys

 El Doctor submarí
El Doctor submarí
Timmers, Leo  
Barcelona : Claret, 2007

En Blub és un metge molt peculiar. La seva consulta és a bord d'un sofisticat submarí dotat amb els avenços mèdics més originals i sorprenents. I els seus pacients són criatures marines de totes les mides i formes. Quan, un dia, el doctor té dificultats, els seus amics del fons del mar de seguida s'uneixen per ajudar-lo.

3-6 anys

Tornar