Guia de lectura

Contes pels nostres drets

Contes pels nostres drets

Us volem presentar uns contes molt especials... Amaguen històries d'allò més sorprenents! algunes de ben divertides i altres de més tristes, però totes ens ensenyaran a reconèixer els nostres drets!

Investiga i tria el llibre o llibres que més t'agradin en funció de la teva edat.

Ara ja pots descarregar-te o imprimir-te la guia a partir d'aquests tres arxius pdf. Trobaràs que hem dividit la guia en parts que es corresponen a les edats a les que es recomanen els contes.

Contes pels nostres drets de 3 a 6 anys.

Contes pels nostres drets de 7 a 10 anys.

Contes pels nostres drets d'11 a 14 anys.

Data de creació: 21/10/2014

Última actualització: 17/04/2015

Protecció contra la violència

 Caja de cartón
Caja de cartón
Arnal, Txabi , Amekan, Hassan  
Pontevedra : OQO, 2010

Una nena i la seva mare han de deixar el seu país d'origen en busca d'una vida millor. La protagonista de la història ha d'afrontar la mort de la mare i acaba en un orfandat, on l'adoptarà una família.

7-10 anys

 La Lluna de gel
La Lluna de gel
Baró, Santi  
Barcelona : Barcanova, 2011

Testimoni en primera persona d'una jove romanesa que ha de marxar del seu poble amb dos dels seus germans perquè els seus pares no els poden mantenir. Primer anirà a treballar com a cambrera a Bucarest, on espera poder convertir-se en una reconeguda model, però aviat es veurà enganyada per una màfia sexual internacional que la conduirà segrestada a Barcelona per exercir la prostitució.

11-14 anys

 En Barnie
En Barnie
Bougaeva, Sonja  
Barcelona : Takatuka, 2012

En Barnie és un gos que pateix el maltractament psicològic del seu propietari. Tot el dia ha d'aguantar els crits i el mal humor d'un home a qui només l'importa el seu cotxe. Doncs bé, la paciència d'en Barnie té un límit…

3-6 anys

 Les Llàgrimes de la caputxeta
Les Llàgrimes de la caputxeta
Hanika, Beate Teresa  
Barcelona : Takatuka, 2011

La Malvina ha d'anar cada tarda a visitar a l'avi, per portar-li menjar i fer-li companyia. Però l'avi s'assembla més al llop que a l'àvia del conte, i l'amor que vol de la seva néta no és net ni innocent.

11-14 anys

 Juul
Juul
Maeyer, Gregie de , Vanmechelen, Koen  
Santa Marta de Tormes : Lóguez, 1996

Àlbum il·lustrat que a través d'escultures de fusta presenta una situació dramàtica: la mutilació d'un infant o jove degut a l'assatjament escolar. Un relat on la comprensió i l'estima, al final, proporcionen un raig d'esperança.

11-14 anys

 L'Aitor té dues mares
L'Aitor té dues mares
Mendieta, María José , Piérola, Mabel  
Barcelona : Bellaterra, 2006

L'Aitor, un nen de nou anys que se sent rebutjat i discriminat donat que li fan sentir que és diferent, viu amb les seves dues mares. L'Aitor aprèn que existeixen altres famílies com la seva i que el més important és l'estimació i no quantes mares o pares tens.

7-10 anys

 Terrible
Terrible
Serres, Alain , Heitz, Bruno  
Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2010

Terrible és un llop que espanta i intimida a tothom que l'envolta; la seva dona, la seva família i els seus coneguts. Els seus fills troben el pla perfecte per despullar-lo d'allò que el fa tan temible. Les seves botes i els seus guants negres. El que es troben a sota és tota una sorpresa que canviarà la seva manera de veure al seu pare i sobretot el seu caràcter.

3-6 anys

 Noms robats
Noms robats
Tàssies, José Antonio  
Barcelona : Cruïlla, 2010

Impactant llibre que parla de l'assetjament escolar d'un infant a qui li han robat el nom a l'escola. Només un lector que es preocupi pel protagonista i "l'escolti" podrà salvar-lo del tràgic final que arribem a entreveure.

11-14 anys

 Campos verdes, campos grises
Campos verdes, campos grises
Wölfel, Ursula  
Santa Marta de Tormes : Lóguez, 2014

Catorze contes curts, catorze històries directament extretes de la realitat. Una realitat amb un rostre dur i cruel; una realitat moltes vegades incòmoda. La infància és l'element comú a tots els contes que relaten esdeveniments protagonitzats per nens i nenes amb problemes de marginació, opressió, discriminació racial o guerra. Un llibre per tractar temes com la denúncia de problemes socials o familiars mitjançant preguntes que cadascun haurà de respondre.

11-14 anys

Tornar