Guia de lectura

Contes pels nostres drets

Contes pels nostres drets

Us volem presentar uns contes molt especials... Amaguen històries d'allò més sorprenents! algunes de ben divertides i altres de més tristes, però totes ens ensenyaran a reconèixer els nostres drets!

Investiga i tria el llibre o llibres que més t'agradin en funció de la teva edat.

Ara ja pots descarregar-te o imprimir-te la guia a partir d'aquests tres arxius pdf. Trobaràs que hem dividit la guia en parts que es corresponen a les edats a les que es recomanen els contes.

Contes pels nostres drets de 3 a 6 anys.

Contes pels nostres drets de 7 a 10 anys.

Contes pels nostres drets d'11 a 14 anys.

Data de creació: 21/10/2014

Última actualització: 17/04/2015

Benestar i nivell de vida digna

 Luces en el canal
Luces en el canal
Fernández Sifres, David , Puño  
Boadilla del Monte : SM, cop. 2013

"El hombre que vivía en la barca vieja del canal se llamaba Jaap Dussel y tenía un secreto". Així comença la història de Frits, un nen a qui li falta una cama, i el vell Jaap, gairebé un indigent a qui no sempre li arriben els calers per poder comprar menjar. Una història realista… fins que comencen a passar coses inexplicables!

11-14 anys

 En Tolstoi
En Tolstoi
Hanno  
Barcelona : Takatuka, 2010

En Tolstoi és un sense sostre, tot i que a la protagonista - a qui li agrada fer-se preguntes, també sobre les paraules que fem servir - li agradaria dir-li vagabund. Ella i la seva família, com moltes altres, tenen una casa buida durant bona part de l'any. Què passaria si convidessin en Tolstoi a viure-hi mentre ells no la fan servir?

7-10 anys

 Jo que vaig dormir amb lleons
Jo que vaig dormir amb lleons
Longan, Laia , Wimmer, Sonja  
Barcelona : Animallibres, 2014

En Tom viu en un orfenat i lo agraden molt els animals. Per això, el dia que coneix la Lana, una nena que viu en un circ, veu l'oportunitat d'escapar-se i complir dos dels seus somnis: estar a prop dels animals més fascinants del món i anar a la recerca del seu pare, a qui no coneix. El que en Tom no pot imaginar és que un dia acabarà dormint amb els lleons.

11-14 anys

 Cafè dolç, cafè amarg
Cafè dolç, cafè amarg
Obiols, Anna , Subi  
Cànoves i Samalús : Proteus, 2010

Mikhail, és un nen del carrer que malgrat haver de sobreviure en un món hostil, no deixa de somiar, com qualsevol altre nen, en un futur millor. 

3-6 anys

 Emigrantes
Emigrantes
Tan, Shaun  
[Arcos de la Frontera] : Fiore, 2006

El protagonista d'aquest còmic sense paraules es veu forçat a deixar enrere el seu país i la seva família, a la cerca d'una vida millor. Haurà d'enfrontar-se a un nou idioma i noves costums, però trobarà persones en situacions similars a la seva que el faran costat.

11-14 anys

 El Noi que va trobar la felicitat
El Noi que va trobar la felicitat
Vendel, Edward van de , Elman, Anoush  
Barcelona : Cruïlla, 2012

La família de l'Hamayun fuig de l'Afganistan dels talibans i entren il·legalment a Holanda a la recerca d'una existència millor. 

11-14 anys

Tornar