Adaptació al cinema dels Superherois Marvel

Sabies que... la primer a adaptació al cinema dels superherois Marvel es va fer l’any 1944?

Molt abans que Los Vengadores, Spiderman o Thor es convertissin en films d’èxit, va haver una primera adaptació cinematogràfica d’un personatge de Marvel. Va ser el Capità Amèrica, nascut l’any 1941 en un comic-book escrit per Joe Simon i dibuixat per Jack Kirby. Però no es va tractar d’una pel·lícula com les actuals, sinó d’un serial de 15 capítols produït per Republic i estrenat l’any 1944. Aquests serials, molt habituals als cinemes dels anys trenta i quaranta del segle passat, eren com les sèries televisives actuals: cada setmana, es passava al cinema un capítol de 20 o 30 minuts que acabava amb un clar “continuarà”

Captain America va ser el serial més costós dels realitzats per Republic (222.000 dòlars, quan el més habitual era que costessin 140.000), que va fer uns quants canvis en la personalitat del protagonista. En lloc de ser Steve Rogers, un home a qui s’inocula el sèrum del supersoldat, el protagonista era Grant Garner, fiscal de districte, i l’argument no tenia res a veure amb el dels còmics. En ser el serial en blanc i negre, la disfressa del protagonista era en realitat gris, blanca i blava, perdia les ales del cap i se li afegien banderes nord-americanes als guants, al temps que faltava un dels seus senys identitaris: l’escut. Van tenir que passar 34 anys per a que un personatge de Marvel tornès a la pantalla gran.

Imatge de l'esquerra:

Un dels cartells genèrics d’aquest serial de l’any 1944

Totes les imatges són copyright Marvel 2022

Un protagonista de carn i ossos

Imatge:

Dick Purcell, el protagonista de Captain America (1944)

Totes les imatges són copyright Marvel 2022

Les ales al cap

Cartell anunciant el primer capítol de Captain America (1944); com es pot comprovar, aquí el protagonista duia les ales al cap, com al còmic, però aquest detall va ser finalment desestimat

Totes les imatges són copyright Marvel 2022

On és l'escut?

 

Desplegament promocional del serial Captain America (1944), on es pot apreciar que en lloc del seu escut porta una pistola convencional.

Totes les imatges són copyright Marvel 2022