Sabies que... Mickey Mouse...

Sabies que... personatges de Walt Disney com Mickey Mouse han gaudit també de tires de premsa de molt èxit?

Des de principis del segle XX, tots els diaris nord-americans van assolir moltes sèries d’humor o d’aventures publicades entre dilluns i dissabte (daily strips) i els diumenges (Sunday pages), sèries que es van convertir en veritables icones de la cultura popular. Mickey Mouse, el celebèrrim ratolí de Walt Disney, va néixer l’any 1928 en un curtmetratge animat però no va tardar en arribar en aquest format. Les seves tires es van publicar entre 1930 i 1995, i van gaudir d’un gran impacte popular, sempre amb històries originals que barrejaven l’humor amb gèneres com el policíac, el western o el d’aventures, i més pensades per a lectors adults que infantils.

La qualitat de guions i dibuixos va ser possible en reunir a un selecte grup de professionals, molts d’ells també col·laboradors de les produccions d’animació de Disney. Entre ells, destaquen: Ub Iwerks, el primer dibuixant de les tires i, de fet, el creador gràfic de Mickey Mouse; Floyd Gottfredson, que va ser qui va marcar l’estil de les tires entre 1930 i 1975, o Manuel Gonzales, en realitat Manuel Martín González, un dibuixant espanyol emigrat als Estats Units, que va dibuixar aquesta sèrie entre 1940 i 1981. Altres sèries de Disney traslladades a les comic strips van ser: Donald Duck, José Carioca, Silly Symphony o Winnie the Poh.

Imatges:

[Mickey Mouse_Iwerks]

Un full de model per a dibuixar a Mickey Mouse realitzat per Ub Iwerks, el creador gràfic del popular ratolí

Totes les imatges són copyright The Walt Disney Company

A les biblioteques trobaràs... Mickey Mouse

Et presentem fins a 7 registres que pots trobar a les biblioteques, alguns són còmics, altres contes i per últim dibuixos animats recopilats en DVD

Una historieta d'aventures

[Mickey Mouse_Gottfredson]

Tres tires diàries (5 al 7 de maig de 1932) de “The Great Orphanage Robbery”, una excel·lent historieta d’aventures protagonitzada per Mickey Mouse i els seus amics, escrita i dibuixada a llapis per Floyd Gottfredson i entintada per Al Taliaferro i Ted  Thwaites.

Totes les imatges són copyright The Walt Disney Company

Els veritables autors

[Mickey Mouse_Gonzales_1950]

Reproducció d’una pàgina dominical dibuixada per l’espanyol Manuel Gonzales (12 de novembre de 1950); tot i que sempre apareixia la signatura de Walt Disney (que només va escriure les primeres tires), els guions i dibuixos eren d’altres autors.

Totes les imatges són copyright The Walt Disney Company

Death Valley : la primera tira llarga de premsa

Mickey_Mouse_in_Death_Valley

“Mickey Mouse in Death Valley” va ser la primera aventura de llarga durada d’aquest personatge a les tires de premsa, realitzada per Win Smith i Floyd Gottfredson entre l’1 d’abril i el 2 de setembre de 1930

Totes les imatges són copyright The Walt Disney Company