Eugene the jeep popeye

Sabies que... el nom del vehicle jeep sorgeix d’un personatge de la sèrie Popeye

A la sèrie de premsa d’E. C. Segar Popeye, i més concretament a la tira diària del 16 de març de 1936, va aparèixer per primera vegada un personatge anomenat Eugene the Jeep. Aquest peculiar animal, que viu en un món tridimensional però que pertany a la quarta dimensió i que posseeix, a més d’una gran intel·ligència, habilitats màgiques o sobrenaturals, el va trobar a l’Àfrica l’oncle de l’Olivia i li va regalar a la núvia del Popeye. Jeep és una criatura groga que camina sobre les seves dues potes del darrere, amb un cap i unes orelles semblants a les d’un ós, amb una cua llarga i amb una dieta exclusiva d’orquídies. Només diu la paraula “jeep”, per tant, es comunica sobre tot amb el seu llenguatge corporal, i fins i tot pot teletransportar-se.

La seva presència a Popeye es va fer molt popular, fins el punt que es va convertir en la mascota de diverses escoles i instituts nord-americans. Durant la II Guerra Mundial, els soldats de l’exèrcit nord-americà estaven tan impressionats amb el vehicle lleuger Willys MB, que li deien “Eugene the Jeep”, per què era “petit, capaç de moure’s entre dimensions i podia resoldre problemes aparentment impossibles”. I així, segons asseguren les cròniques i molts historiadors, aquest vehicle es va quedar amb el nom de jeep.

Imatge:

Eugene the Jeep en una de les seves primeres aparicions l’any 1936

Totes les imatges són copyright King Features Syndicate

Popeye i els espinacs

Aquest és en Popeye! Un marí de bon cor, amable i afectuós amb els infants, que viu mil i una aventures de les que surt vencedor gràcies a la seva gran força. El seu nom (que es pronuncia popai ) vol dir ull esclatant i era un terme que es diu era molt emprat pels mariners. El cas és que el nostre personatge no el té d’aquesta manera, sinó que més aviat sembla que el tingui sempre tancat.

Popeye va ser creat per Elzie Crisler Segar, al 1929, com a personatge secundari d’una tira còmica que es publicava al The New York Evening Journalperò mica en mica va anar fent-se famós fins a arribar a convertir-se en el protagonista indiscutible de les històries.

Però, d’on extreu la seva súper força en Popeye? De menjar espinacs. Sí, como ho llegeixes, dels espinacs.

“Popeye el marino soy, a todos voy a ganar, comiendo espinacas a mi no me aplacan, Popeye el marino soy...”

I és que va ser a principis del segle XX que aquesta verdura va arribar als Estats Units d’Amèrica i es va voler popularitzar el seu consum pensant que feia una gran aportació de ferro. I ho van aconseguir, ja que es va convertir en el tercer aliment  que més agradava als infants, després dels gelats i el gall d’indi. Investigacions posteriors van desmentir aquesta dada i van descobrir, a més, que  el cos no el pot assimilar amb facilitar.

Si vols saber més coses sobre Popeye, pots visualitzar aquest vídeo que el Club Súper 3 va crear per celebrar el seu 90 aniversari, al 2019.

 

A les biblioteques trobaràs

 

 

Ves a la fitxa dels espinacs

Ves a la plana principal de l'especial de l'Any internacional de les fruites i de les verdures

Popeye a Fleischer Studios

Entre 1933 i 1942, Fleischer Studios va produir diversos curtmetratges pel cinema de Popeye que van gaudir d’un gran èxit; en un d’ells, de 1940, Eugene the Jeep era el coprotagonista.

Totes les imatges són copyright King Features Syndicate

Tots els personatges de Popeye

 

E. C. Segar va dibuixar pel diari The Miami Herald a tots els personatges de Popeye, Eugene the Seep entre ells (7 d’agost de 1936)

Totes les imatges són copyright King Features Syndicate

Un secundari de luxe

Eugene the Jeep es va convertir en un dels secundaris fitxes de la sèrie de premsa Popeye durant molts anys, com queda palès en una compilació de les seves tires dels anys 1986 al 1989, realitzades per Bobby London

Totes les imatges són copyright King Features Syndicate