Teatre infantil Teatre infantil

El 27 de març se celebra el Dia Mundial del Teatre, una iniciativa promoguda des del 1961 per l'Institut Internacional del Teatre (International Theatre Institute, ITI), organisme associat a la UNESCO.  Cada any una personalitat relacionada amb el món del teatre prepara un text per a l'ocasió. Aquí tens un fragment del text triat en aquesta ocasió:

Mahmood Nadeem (Pakistan, 1947) Missatge Dia Mundial del Teatre 2020

“[...] Al sud d'Àsia, els artistes fan una reverència al terra de l'escenari abans de trepitjar-lo, una antiga tradició que enllaça la dimensió espiritual i cultural. És hora de recuperar aquella relació simbiòtica entre l’artista i el públic, el passat i el futur. La creació de teatre pot ser un acte sagrat i els actors poden convertir-se en els avatars dels papers que exerceixen. El teatre té potencial per esdevenir un santuari i el santuari un espai d’actuació. [...]”.

 

La distància que ha imposat el coronavirus entre els espectadors fa que, en aquests moments, el teatre només pugui ser gaudit a través de les limitacions d’una pantalla.

La Mostra d'Igualada aplega cada any al començament de la primavera una gran representació d'obres teatrals infantils i juvenils. Aquest any s'ha suspés però els organitzadors han trobat una manera de fer arribar l'alegria del teatre a les nostres llars. Sota el títol de ‘La Mostra a casa’, a partir del dia 27 i fins el 29 es penjaran un total de 17 espectacles, 2 espectacles resumits i 24 clips d’entrevistes i reportatges de companyies teatrals. L’horari en què s’aniran penjant aquests videos es podrà consultar al seu web i estaran disponibles durant una setmana

Aquest és el canal de yotube de la Mostra d'Igualada on podràs trobar els horaris de les representacions en directe per veure a casa

Mira aquest enllaç on trobaràs la manera de veure els espectacles adreçats a famílies d'algunes companyies catalanes.

 

Data de creació: 26/03/2020 Última actualització: 27/03/2020