Teatre infantil

El 27 de març se celebra el Dia Mundial del Teatre, una iniciativa promoguda des del 1961 per l'Institut Internacional del Teatre (International Theatre Institute, ITI), organisme associat a la UNESCO.  Cada any una personalitat relacionada amb el món del teatre prepara un text per a l'ocasió. Aquí tens un fragment del text triat en aquesta ocasió:

Mahmood Nadeem (Pakistan, 1947) Missatge Dia Mundial del Teatre 2020

“[...] Al sud d'Àsia, els artistes fan una reverència al terra de l'escenari abans de trepitjar-lo, una antiga tradició que enllaça la dimensió espiritual i cultural. És hora de recuperar aquella relació simbiòtica entre l’artista i el públic, el passat i el futur. La creació de teatre pot ser un acte sagrat i els actors poden convertir-se en els avatars dels papers que exerceixen. El teatre té potencial per esdevenir un santuari i el santuari un espai d’actuació. [...]”.

 

La distància que ha imposat el coronavirus entre els espectadors fa que, en aquests moments, el teatre només pugui ser gaudit a través de les limitacions d’una pantalla.

La Mostra d'Igualada aplega cada any al començament de la primavera una gran representació d'obres teatrals infantils i juvenils. Aquest any s'ha suspés però els organitzadors han trobat una manera de fer arribar l'alegria del teatre a les nostres llars. Sota el títol de ‘La Mostra a casa’, a partir del dia 27 i fins el 29 es penjaran un total de 17 espectacles, 2 espectacles resumits i 24 clips d’entrevistes i reportatges de companyies teatrals. L’horari en què s’aniran penjant aquests videos es podrà consultar al seu web i estaran disponibles durant una setmana

Aquest és el canal de yotube de la Mostra d'Igualada on podràs trobar els horaris de les representacions en directe per veure a casa

Mira aquest enllaç on trobaràs la manera de veure els espectacles adreçats a famílies d'algunes companyies catalanes.

 

Data de creació: 26/03/2020 Última actualització: 27/03/2020