Visualització del contingut web Visualització del contingut web

Destaquem Destaquem

Teatre Teatre

El 27 de març es commemora arreu del món el Dia Mundial del Teatre amb l'objectiu de donar rellevància als valors de les arts escèniques.

Les accions de promoció més importants de promoció s'han fet entre els dies 26 i 27 de març. Han estat descomptes molt importants en les representacions del cap de setmana i un cop més el dia 27  circula per Barcelona un autobús turístic on diversos actors expliquen la història teatral de la ciutat. Finalitzarà la jornada amb l'entrega dels Premis de la Crítica.

 

Cada any s'encarrega a un personatge destacat que faci un discurs sobre el teatre i la cultura de la pau. El discurs es tradueix a més de 20 idiomes i es llegeix durant aquell dia a teatres de tot el món. El primer missatge el va fer Jean Coectau l'any 1962. Aquest any s'ha encarregat  a una actriu francesa: Isabelle Huppert. A la nostra terra s'ha encarregat a l'actriu Pepa López. I comença d'aquesta manera: 

"Alguna cosa no funciona si la nostra feina que consisteix en enviar missatges, moure l'esperit... no arriba a les oïdes de qui ha d'arribar..."

T'oferim un munt de recursos que t'ajudaran a aprofundir en l'apasionant món del teatre.  En primer lloc trobaràs obres teòriques sobre el teatre, després algunes adaptacions teatrals de contes clàssics i a continuació quatre obres d'autors universals que han destacat en aquest gènere. 

Teoria del teatre pels més petits:

Contes populars i clàssics adaptats al teatre:

La Bella dorment

La Caputxeta vermella

Hansel i Gretel

Els músics de Bremen

Rinxols d'or i els tres ossos

El vestit nou de l'emperador

 

Obres dels autors universals més importants:

A les biblioteques trobaràs:

Fons especials, guies de lectura i avantatges amb el teu carnet

Fons especials de teatre:

Guies de lectura

Recorda que amb el carnet de biblioteques pots aconseguir descomptes a molts teatres.
Consulta els avantatges en aquesta secció.

També et pot interessar:

La Xarxa de Biblioteques Municipals celebrem aquest dia oferint-te un munt de recursos que t'ajudaran a aprofundir en l'apasionant món del teatre.

Amb aquest article del sabies que  volem que coneguis una mica millor algunes dades importants del teatre, la seva història i el seu funcionament. La imatge destacada recull les dues màscares que simbolitzen les arts escèniques, t'has preguntat alguna vegada quin significat ténen?

La Mostra d'Igualada:

Entre el 30 de març i el 2 d'abril de 2017 es farà la 28a Fira de Teatre infantil i juvenil, Mostra d'Igualada on s'han seleccionat uns 50 espectacles entre més de 600 que s'havien presentat. Durant quatre dies Igualada serà la capital del teatre juvenil i milers d'espectadors gaudiran dels espectacles.

Vés a la plana principal del portal Gènius

També pots veure la plana especial sobre el Dia de la Poesia