Surrealisme - Gènius

El surrealisme : la imaginació al poder


LA IMAGINACIÓ AL PODER

 

Fa cent anys, una colla d’artistes va decidir que inventarien una nova manera de fer art. I van crear un estil, el surrealisme, on la realitat i els somnis es barregen i res és el que sembla.

 

Els artistes surrealistes, com Salvador Dalí, Joan Miró, René Magritte i altres, van trencar les regles de la pintura d’aleshores, i van crear quadres molt sorprenents. Van pintar rellotges que es fonien com quan deixes un gelat al sol, o elefants amb les potes tan primes que semblaven filferros. I van pintar quadres plens de formigues, o de llagostes, com si cada quadre fos un conte màgic nascut de la imaginació de l’artista.

 

De fet, la manera de crear una obra surrealista és aquesta: deixar volar la seva imaginació per explorar els nostres somnis.

El surrealisme també va atreure poetes i directors de cinema com Federico García Lorca, J.V. Foix i Luis Buñuel que van fer poemes estranyíssims i pel·lícules impossibles. El surrealisme ens recorda que podem somiar i imaginar coses increïbles, perquè amb el surrealisme tot és possible!

Listador de contenidos web

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació