El Famosíssim catàleg de Walker & Dawn - Gènius

Ruta de navegació

Busca llibres, música i cinema al catàleg aladí

Llibres electrònics

Vols llegir en electrònic? Consulta el catàleg que t'oferim a BiblioDigital, el servei de préstec de llibres electrònics de les biblioteques.

Les biblioteques recomanen

El Famosíssim catàleg de Walker & Dawn

Morosinotto, Davide

Barcelona : Viena Edicions, novembre del 2020

Ens trobem en el Mississipí de l'any 1900, just en la zona pantanosa que es troba en la desembocadura del riu. Quatre amics troben unes monedes i decideixen fer una compra al famosíssim catàleg de Walker i Dawn, on es poden adquirir tot tipus d'objectes. Quan els hi arriba el paquet, però,  tenen una sorpresa i és que allò que havien demanat no hi és; en el seu lloc troben un rellotge de ferroviari, vell i espatllat. Després de deslliurar-se’n d’un estafador que els hi volia prendre el rellotge, tots quatre decideixen emprendre un llarg viatge fins a Chicago, on es troba la seu de l’empresa, per tal de fer-ne el canvi. Un viatge que no estarà exempt d'aventures, misteris i perills.

En "El famosíssim catàleg de Walker i Dawn" tots els detalls compten; començant amb la il·lustració de la coberta i continuant amb les guardes, les quals ens endinsem en el catàleg de l'època, i ens mostren alguns objectes que anirem trobant en el transcurs de la història; i continuant amb les il·lustracions de l'interior i en el títol dels capítols.  

La veu narrativa és en primera persona, però és cadascun dels quatre amics qui explica una part de la història. Les veus i la història és lineal, és com quan una colla d’amics explica una història i ara comença un, i ara l’altre.

És una novel·la que ens fa rememorar les clàssiques novel·les d'aventures i en especial les d'en Tom Sawyer. I mentre vas llegint no pots evitar sentir al cap, en forma de bucle,  la melodia de la sèrie. Algú s’enrecorda? 

Nascut a Camposampiero l'any 1980, Davide Morosinotto, és traductor, periodista i autor de diversos llibres infantils i juvenils. Amb "El famosíssim catàleg de Walker i Dawn" va rebre diversos premis entre ells: Premi Andersen 2017 a Itàlia, el XXVI Premi de llibreters italians al millor llibre per a joves, i el XXI Premi Frignano de narrativa per a joves, i també va ser obra finalista i, finalment, guanyadora del 26è Premi Protagonista Jove 2021-2022, en la categoria d’11 anys.  

Posteriorment també ha publicat dues obres més d’aventures: “La Deslumbrante luz de dos estrellas rojas : el caso de los cuadernos de Viktor y Nadia” i  “La Flor perduda del xaman de K : un viatge increïble dels Andes a l'Amazònia”. Les edicions d’aquests dos llibres també estan molt cuidades de forma visual, i en ells hi trobem diversos narradors, un format de tipus diari personal, colors de lletra diferent, fotografies, mapes, anotacions al marge, dibuixos, tipografies de mides i formes diferents, cal·ligrames... 

Uns llibres súper recomanables tant per a joves com també per a adults.

Més informació:

Recomanat per Bib. Santiago Rusiñol. Sitges.

03/11/2023

Videorecomanacions

Novetats

Destaquem

A més...

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació