Guía de lectura
Aproximació a la ciència-ficció
- Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Can Peixauet
La ciència-ficció es un gènere literari amb moltes definicions. Recollirem la definició que fa Miquel Barceló a la seva Ciencia ficción : nueva guia de lectura, on defineix la ciència-ficció com una literatura d’idees. La ciència-ficció tracta sobre avanços científics i canvis socials en llocs i temps imaginaris i com afecten a l'esser humà.
El primer que va fer servir el nom de “ciència-ficció” és l’escriptor Hugo Gersnback al 1926, però molts autors consideren Frankenstein de Mary Shelley (1818) el primer relat de ciència-ficció.
Si bé en un principi la principal divisió de la ciència-ficció va diferenciar entre la ciència-ficció dura (hard) molt mes rigorosa i molt centrada en els aspectes científics i tècnics i una ciència-ficció “tova” (soft) més orientada a l'aspecte literari i interès en ciències com antropologia, psicologia o sociologia, actualment aquesta diferenciació està molt diluïda i les dues tendències es barregen.
La literatura fantàstica és un dels gèneres de més èxit, històries que ens translladen a mons ficticis que no respecten les lleis de la realitat, amb diferents races o poders màgics on viure infinitat d'aventures.
En la guia de lectura que us proposem trobareu diferents títols classificant-los segons el seus temes principals o subgèneres.
Fecha de creación: 06/07/2023
Última actualización: 20/02/2024
Secciones de la guía
Aventures espacials (Space opera)
2044. Wade Watts, anomenat Parzival en el món virtual, és un jove amb una existència trista que passa les hores connectat al videojoc Oasis. Com altres milions de jugadors, cerca el llegendari ou de Pasqua del difunt creador d’Oasis perquè hi va amagar la fortuna acumulada en vida. Molt adient pels nostàlgics de la cultura pop dels vuitanta.